banner113

Ahmet Türk :”Kobanê’de Yaşayan Sivil Halklarımızı Yalnız Bırakmayın”

Mardin’den Kobanê’ye 25 araçlık yardım konvoyu gönderildi.

Ahmet Türk :”Kobanê’de Yaşayan Sivil Halklarımızı Yalnız Bırakmayın”

Mardin’den 25 araçlık yardım konvoyu Kobanê’ye doğru yola çıkmadan önce bir açıklama yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kobanê’ye yaptıkları yardımın “Kobanê unutulmasın” mesajı olduğunu belirterek, “Lütfen Kobanê’yi unutmayın, lütfen Kobanê direnişini unutmayın, lütfen Kobanê’de yaşayan sivil halklarımızı yalnız bırakmayın” dedi.

 

Mardin Rojava Federasyonu’nun 25 araçlık yardım konvoyu başta Kobanê olmak üzere Rojava’ya doğru hareket öncesi Mardin’in Artuklu ilçesindeki henüz yapımı tamamlanmayan otogarda toplandı. Yan yana dizilen araçların üzerine, “Mardin Kobanê yardım konvoyu” ile “Kobanê seninleyiz” Türkçe ve Kürtçe pankartları asıldı. Araçlar hareket etmeden önce Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, Mardin’in ilçe belediye eş başkanları, HDP Mardin İl Eş Başkanları Musa Alkan ve Aysel Erol, DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan ve Perihan Ağaoğlu ile çok sayıda kişi yardım konvoyunun önünde bir araya geldi. Burada bir değerlendirmede bulunan Eş Başkan Türk, Hasekê’de yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını dile getirdi. Türk, Rojava halkının eşi benzeri görülmeyen bir direnişi gösterdiğini aktararak, İŞİD çetelerine karşı canıyla ve tüm gücüyle karşı durarak bugün Kürt topraklarının özgürleşmesinde çok büyük katkılar yaptığını söyledi.

 Türk, Kürtlerin bu dönemde özgür ve demokratik bir geleceği oluşturmak için bütün gücüyle mücadele ettiğini kaydederek, bu mücadelede Rojava halkının yalnız olmadığını ifade etti. Türk, şöyle devam etti: “Bütün Kürt halkı Rojava halkımızın ve mücadeleyi gösteren, canları pahasına bu saldırılara karşı duran YPG, HPG ve YPJ’nin gösterdiği destansı direnişi de buradan huzurunuzda saygıyla anmak istiyorum. Biz bu süreci güçlü bir dayanışma içerisinde, doğru bir noktaya taşıyabiliriz. Bugün bu kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Uzun süreden beri Kobanê’de gerçekten büyük acılar yaşandı. İnsanlarımız oradan göç etmek zorunda kaldı. Ve bugün kendi topraklarına evlerine dönme kararı almışlar. Biz burada bu kardeşlerimizin yanda olduğumuzu göstermek ve ihtiyaçlarını karşılamakla görevliyiz, sorumluyuz.”

‘Lütfen Kobanê’yi unutmayın’

 Mardin’den 25 kamyonla belediye eş başkanları ile birlikte bugün Kobanê’ye gideceklerini söyleyen Türk, ancak bu sürecin çok uzun bir süreç olduğunu dile getirdi. Tüm Kürt halkına çağrıda yapan Türk, “Biz bu yardımları, bu dayanışmayı devam etmek zorundayız. Dün ne kadar bir hassasiyetle insanlarımız Kobanê’ye sahip çıktıysa bugünde aynı hassasiyeti göstermesi lazım. Bu dayanışmayı göstermemiz lazım. Mardin Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle birlikte bir çağrı yapıyoruz. Lütfen Kobanê’yi unutmayın, lütfen Kobanê direnişini unutmayın, lütfen Kobanê’de yaşayan sivil halklarımızı yalnız bırakmayın. Bu dayanışma ruhunu ve bu ilişkileri daha güçlü tutalım” dedi.

 Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türk, kampanyalarının bundan sonra da devam edeceğini aktararak, “Bugün yaptığımız daha doğrusu ‘Kobanê unutulmasın’ mesajıdır. Kobanê’ye yardımlara devam edelim” diye konuştu. Açıklama, “Bijî berxwedana Kobanê” ile sonlandırıldı. Daha sonra 25 araçlık konvoy Kobanê’ye doğru yola çıkarken, Mardin’deki belediye eş başkanlarının ise yarın Kobanê’ye geçecekleri bildirildi.

 Öte yandan, Kobanê’ye gönderilecek olan 25 kamyonun giyim ve gıda malzemelerinden oluştuğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2015, 16:55

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER