Açık Hava Sineması kaldığı yerden devam edecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi, daha önce kullanımda olan ancak uzun bir süredir atıl durumda olduğu kullanılamaz hale gelen Açık Hava Sineması’nı ayağa kaldırmak için çalışmalarına başladı.

Açık Hava Sineması kaldığı yerden devam edecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Vali ve Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda kent genelindeki çalışmalarına hızla devam ediyor. Daha önce kullanımda olan fakat uzun bir süredir atıl durumda olduğu kullanılmaz halde bulunan Kasımiye Medresesi Açık Hava Sinemasını kaldığı yerden devam ettirmek için yenileme çalışmaları başladı.

 

Yaklaşık 1000 metrekare alan üzerine kurulu olan açık hava sineması, Mezopotamya Ovası’na karşı kuşbakışı konumu ile sinema izlemeye gelen vatandaşları büyülü bir atmosferin içine çekiyor. Yapılacak modern oturma alanları ve peyzaj çalışması vatandaşlar güzel bir ortam da film izleyebilecek. Araçları ile açık hava sinemasına gelen vatandaşlar için otopark alanı yapılacak.

Gündüzü seyranlık gecesi gerdanlık Mardin’de vatandaşların açık havada sinema keyfi yaşaması için çalışmaların biran önce bitirilmesi hedefleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 09:35

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER