banner113

ABD Başkonsolosu Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

ABD Adana Başkonsolosu Specht Mardin Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

ABD Başkonsolosu Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti
 Bir dizi görüşmelerde bulunmak için bölgeye gelen ABD’nin Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht, Mardin Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Eş Başkanlar Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay ile görüşme gerçekleştirdi.

Bir dizi görüşmelerde bulunmak için bölgeye gelen ABD’nin Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, Specht’i belediye makam odasında karşıladı. Burada yapılan karşılamanın ardından konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, ziyarete ilişkin memnuniyetlerini belirterek Mardin’in tarihi bir zenginliğe sahip olduğunu ancak şuan yaşananlarla bunun yok edilmeye çalışıldığını ve bunlara ilişkinde kendilerinin üzgün olduğunu dile getirdi.

Türk’ün ziyarete ilişkin memnuniyetlerini belirten konuşmasının ardından konuşan ABD Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 7 ili kapsayan bir gezi yapmakta olduğunu belirterek “Konsolosluk olarak 22 ilden sorumluyuz.  Bu gezimizle hem bölgede ki yerel yönetimlerle ilk defa bir araya gelmiş olacağız hem de onlarla tanışacağız. Ama Mardin’e ikinci seferdir geliyorum. Burada yaşananları yakından görmek ve duymak bizim için önemlidir” dedi.

Eşbaşkanlar Türk ve Akyol Akay ile ABD Konsolosu Specht arasında ki görüşme daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.

Öte yandan Specht’in Mardin’de ki temaslarının ardından Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak illerini ziyaret edeceği bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2016, 17:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER