banner113

3 Gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

İçişleri Bakanlığınca 81 ile gönderilen genelgede 23 Nisan'da sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi.

3 Gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak
 Türkiye’de günlük koronavirüs vaka ve vefat sayılarının artmasının ardından 3 günlük kapanma kararı alındı. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "23 Nisan Sokağa Çıkma yasağı" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile devamındaki hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

 

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine gönderilen genelgeye göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel sokağa çıkma kısıtlamasının 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayacağı ve hafta sonu kısıtlamasıyla beraber yasağın 3 süreceği açıklandı. Perşembe akşamı başlayacak kısıtlama Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00’de sona erecek.

 

Hafta sonu 10.00- 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar Cuma günü de uygulanacak.

 

Daha önce açıklanan genelgede belirtilen "Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi" Cuma günü de aynı şekilde geçerli olacak. Hafta sonu 10.00- 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de uygulanacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2021, 09:24

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER