banner113

3. Aralıksız Kültür, Sanat Ve Edebiyat Günleri Sona Erdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri sona erdi.

3. Aralıksız Kültür, Sanat Ve Edebiyat Günleri Sona Erdi
 

Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günlerine katılan katılımcılar, öncelikle “4 Soru 4 Cevap” programı ve Panik Radyo’ya konuk edilerek sorular sorularak cevapları alındı. Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programlara gençler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikler süresince katılımcılar, kitaplarını imzalayarak gençlere hediye etti.         

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezinin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Araklıksız Kültür, Sanat ve Edebiyat Günlerinin ilk konuğu Yazar Hayati İnanç oldu. İnanç konuşmasında, gençlerin hazine olduğundan, heyecan ve azmin öneminden bahsetti. Hayati İnanç, öğrencilere "Can Veren Pervaneler” adlı kitaplarını imzalayarak hediye etti.

Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Altan Erkekli, Mutasavvıf, Musikişinas Ömer Tuğrul İnançer, NISSAN Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Tuba Sefayi Atalan, Radyocu Serdar Gökalp ve Cem Arslan, Televizyon Yorumcusu ve Spor Yazarı Murat Murathanoğlu, Tarihçi, Yazar Yavuz Bahadıroğlu, TVNET Yayın Müdürü İsmail Halis, “Vapurda Çay Simit Sohbet” Programının sunucusu Ömer Öztürk, Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, Televizyon Programcısı, Sunucu Pelin Çift ve Yazar Erhan Altunay,  Sinema Sanatçısı, Yönetmen ve Senarist Müfit Can Saçıntı, Tiyatro Sanatçısı Turgay Tanülkü, gençlerle bir araya geldi.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatmanur Altun, Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nin eğitimiyle üniversitelerle yarışacak seviyede olduğunu ifade ederek ülkenin uzun yıllar kendi kaynağını kullanmaktan mahrum edildiğini, “Yerli ve Milli Olma” kavramının ortaya çıkış sebepleri ve tüm dünyada işletilen yeni sömürgecilik anlayışı üzerine önemli bilgiler verdi.

-Buray Konseri

Sanatçı Buray gençlerle bir araya geldi. Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman ve eşi Hanımefendi Gülseren Yaman’ın da katılım sağladığı, Mardin Artuklu Üniversitesi AKM salonunda gerçekleşen konsere gençler yoğun ilgi gösterdi.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman: “Aralıksız günlerimizin 3. yıl dönümünde Buray kardeşimizi siz istediniz, kendisi de bizleri kırmadı ve bugün burada. Gördüğüm kadarıyla çok mutlusunuz. Bizde mutluyuz. Bizim için Mardin bir gençlik şehri artık. Gençliğin başkenti Mardin. Her zaman söylediğimiz gibi “gençlik varsa gelecek var”. Bundan sonra hep yanınızda olacağız inşallah” dedi.

Yazar ve Sunucu Bekir Develi, TURKCELL Kurumsal iletişim Direktörü İsmail Özbayraktar, Psikiyatr, Yazar Erol Göka ve Senarist, Yazar Ahmet Tezcan, Sinema Oyuncusu Tolgahan Sayışman, Sinema Oyuncusu Erkan Avcı, Senarist Alphan Dikmen ve Yapımcı Çağrı Bingüller, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Aybar ve son olarak Tarihçi, Yazar Mustafa Armağan, 3. Aralıksız Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri’nin konuğu oldu.   

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2020, 23:55

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER