banner113

Üniversite KOBANİ İçin Funda Arar Konserini İptal Etti

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen bahar şenlikleri kapsamında ses sanatçısı Funda Arar’ın vereceği müzik konseri Suriye’nin Kobani kasabasında meydana gelen olaylar nedeniyle iptal edildi.

Üniversite KOBANİ İçin Funda Arar Konserini İptal Etti

MAÜ tarafından basına yapılan açıklamada, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 15 Ekim tarihinde düzenlenmesi planlanan sanatçı Funda Arar konserinin Kobani’de meydana gelen üzücü olaylardan dolayı yapılmayacağı bildirildi.

Üniversite Rektörlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

      “Mardin Artuklu Üniversitesi 5.Geleneksel Bahar Şenlikleri” kapsamında 15 Ekim 2014 tarihinde düzenlenmesi planlanan sanatçı Funda ARAR konseri, Suriye'nin Kobani kasabasında meydana gelen insanlık dışı elim olaylar dolayısıyla iptal edilmiştir.

    

Suriye’de insanlığa karşı suç teşkil eden ve doğrudan sivil halkı hedef alan zulmün boyutları Koban’ide cereyan eden çatışmalarla ayrı bir boyut daha kazanmıştır.

    

        Sınırımızda meydana gelen bu menfur ve hazin hadiselerin bir an önce bitmesini, bölgesel ve uluslararası barış ve istikrarın tesis edilmesini temenni ediyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2014, 01:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER