banner113

Türk: Kürt Halkının Fedai Gücü Olmasaydı IŞİD, Suriye Ve Irak'ı Almıştı

Alman İnsan haklarından oluşan komisyon Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay'ı makamlarında ziyaret etti.

Türk: Kürt Halkının Fedai Gücü Olmasaydı IŞİD, Suriye Ve Irak'ı Almıştı

- Yapılan ziyarette IŞİD saldırılarına dikkat çeken Türk, Kürt halkının anlaşılması ve taleplerin doğru bir şekilde kamuoyuna aktarılması ger ektiğini ifade etti.

Alman İnsan haklarından oluşan komisyon Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay'ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaret sırasında yapılan kısa bir sohbetin ardından IŞİD çetelerinin saldırılarına dikkat çekildi. Türk, yapılan saldırıların durdurulması için demokrasiye inanan güçlere ihtiyaç duyduklarını ifade ederek artık Kürt halkının anlaşılması ve taleplerin doğru bir şekilde kamuoyuna aktarılması ger ektiğini söyledi. Ulus devlet anlayışı ile halkların inkar edildiğini ve baskı altında tutulduğunu sözlerine ekleyen Türk, özellikle Kürdistan ve Kürdistan topraklarında yaşayan Süryani halkların yanı sıra burada yaşayan diğer halklarında yok sayıldığını söyledi. Türk, bunların yanı sıra uygulanan politika ile bu topraklarda yaşayan halkların aynı zaman da çeşitli şekillerde asimile edildiğini vurgulayarak sözlerinin devamında Kürt halkının herşeyin bilincinde olduğunu,yok sayan bir anlayışı kabul etmediklerini ifade etti.

"Kürt halkı tüm saldırılara rağmen direniyor"

Şengal ve Kobanê'ye yapılan saldırılara dikkat çekildiği görüşme sırasında  Türk "Bugün yapılan saldırıları hepiniz görüyorsunuz. Onlara herhangi bir yardım gitmemesine ve toplarla saldırılmasına rağmen Kürt halkı mücadelesini sürdürüyor. Ama bugün IŞİD'e saldıracağız diyen koalisyon ne yazık ki bu Kobanê'ye yönelik yapılan kuşatmayı sanki görmüyor. Ve yine ne yazık ki direnen halka yardım yapılmıyor. Halbuki yardım direnen halka yapılmalıdır. İşte bizler bunların duyulmasını istiyoruz. Halkı savunan bu güçlere yardım verilmediği takdirde de hiç kimse Kürt halkını savunduğunu söylemesin. Hiçbir anlamı da olmaz" dedi. Türk, son olarak Kürt halkının "Fedai gücü olmasaydı IŞİD , Irak ve Suriye'yi almıştı" şeklinde konuştu.

"Halkın güveni Türk hükümetine karşı sarstı"

Görüşme sırasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ise, Suruç'ta Kobanê için yapılan nöbet eylemi sırasında halkın hedef alınarak IŞİD çetelerince atılan havan topuna dikkat çekti. Akyol Akay, IŞİD'in atmış olduğu havan topuna rağmen Türkiye'nin hala sessiz kaldığına vurgu yaparak "Atılan havan topu halkı hedef alarak atılmıştı. Orada üç araç zarar gördüğü gibi iki sivil vatandaşta yaralandı. Ama bunalar rağmen Türkiye hala sessizliğini koruyor. Halbu ki atılan havan topu ile hem sınırlar ihlal edilmiş hemde Türkiye vatandaşı olanlar yaralanmıştı. Türkiye'nin de buna sessiz kalması halkta hükümete karşı bir güvensizlik oluşmaya başladı" dedi.

Eş Başkan Akyol Akay'a, Komisyon tarafından Kürt partisi içinde yer almanın nasıl bir duygu olduğu sorusuna ise Akyol Akay, "Ben bildiğiniz gibi Sayın Abdullah Öcalan'ın talebi üzerine geldim. Burada olduğum için de çok mutluyum. Çünkü çok değer görüyorum" dedi.

Komisyon, kendilerinin yapmış olduğu gözlemleri Alman parlamentosuna ileteceklerini de kaydederek gerekli yardımın sağlanması için çalışacakları vurgulayarak Türk ve Akyol Akay ile vedalaştıktan sonra makamdan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 19:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER