banner113

Rojava Yardım Komisyonu Mardin’de Toplantı Gerçekleştirdi

DBP,DTK VE HDP’den oluşan Rojava yardım komisyonu Mardin’de bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

Rojava Yardım Komisyonu Mardin’de Toplantı Gerçekleştirdi

Toplantı da Rojava ve Şengal’e ilişkin yardımlara ilişkin değerlendirme yapılırken iki gündür Kobani’de yaşanan saldırılara da dikkat çekildi.

DBP,DTK VE HDP’den oluşan Rojava yardım komisyonu Mardin’de bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, HDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol, Viranşehir ve Batman Belediyeleri Eş başkanlarının hazır bulunduğu komisyon toplantısında Rojava ve Şengal’e ilişkin yardımlara ilişkin değerlendirme yapılırken iki gündür Kobani’de yaşanan saldırılara da dikkat çekildi. Özellikle bölgeye yerleşen Şengal toplumu için nelerin yapılabileceği konusunda görüşmelerin yapıldığı toplantıda gelen kış ayının yaklaşması ile beraber olanakların daha da düzeltilmesi konusunda fikirler alındı.

Öte yandan Kobani’ye yönelik iki gündür yapılan saldırılara da dikkat çekilirken yapılan saldırılar komisyon tarafından kınandı.

Toplantının ardında komisyon en kısa zaman da bölgeye yerleşen Şengalliler ve Kobaniye yapılan saldırılara ilişkin daha geniş açıklama yapacaklarını belirterek toplantıya son verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 16:23

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER