banner113

Mardinli STK’lar Erdoğan’ı destekleme kararı aldı.

Mardin’de 50’nin üzerinde dernek, vakıf ve sendikanın bir araya gelerek kurduğu Mardin STK platformu cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldı.

Mardinli STK’lar Erdoğan’ı destekleme kararı aldı.
Aralarında MÜSİAD, Memur-Sen, İHH, İlim Yayma Cemiyeti’nin de bulunduğu 55 STK, bölgede “Daha çok istikrar, huzur, güven ve kardeşlik için cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz.”açıklaması yaptı.
Memur-Sen İl binasında bir araya gelen STK’lar gündem değerlendirmesinden sonra aldıkları ortak kararla cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldı.
  Toplantı sonunda platform adına bir açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın, cumhuriyet tarihi boyunca cumhurbaşkanı seçimlerinin her zaman kaos, darbe ve dayatmalar nedeniyle sürekli sancılı geçtiğini dikkat çekerek “Halkımız ilk defa kendi Cumhurbaşkanını kendisi doğrudan seçecek ve vesayet rejimini bu alanda da alt edecektir. Bu nedenle mutlaka sandıka gidilip oy kullanılmalıdır.”uyarısında bulundu.
Cumhurbaşkanının artık güçlü lobilerin, karanlık pazarlıkların ve kirli ittifakların dayatmalarıyla değil, doğrudan doğruya halkımızın özgür tercihleri ve oylarıyla seçileceğini anımsatan Aydın, “Millet iradesinin tecellisi olarak bunu çok önemli ve anlamlı buluyoruz. Hiç kimsenin milleti tehdit ederek, karanlık ve kaos ortamı yaratarak, ya da cambazlık yaparak Cumhurbaşkanı olabilmesi artık mümkün değildir. Bundan böyle Cumhurbaşkanlığı makamı da halkın irade ve oylarına açıldığı için ancak milletin sevdiği ve arkasında durduğu kişi Cumhurbaşkanlığı makamına oturabilecektir.”dedi.

Açıklamasında Erdoğan’a niçin destek vereceklerini de anlatan Aydın, şunları söyledi:
“İçeride huzur, güven, refah, istikrar ve barışın tesis edilmesinden, Dışarıda vatandaşlarımızın ve ülkemizin itibarını ve değerini yükseltmesinden, Ekonomi, sağlık, ulaşım, güvenlik ve iletişimde büyük mesafeler alınmasından, milletin iradesini sahiplenerek paralel ve kayıt dışı oluşumların üstüne gitme dirayeti göstermesinin yanı sıra, İçeride ve dışarıda her türlü vesayet ve şer odaklarıyla mücadeledeki azminden, barış sürecini tesis etmesi ve sürdürmesindeki kararlılığından, anlamsız ve çağdışı yasakları kaldırıp özgürlük ve demokrasiyi geliştirmesinden dolayı ve tüm bu gelişmelerin kesintisiz sürdürülerek ilerletilebilmesi için Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

Toplantıda Aydın, ayrıca bölgede özellikle şiddetlenen ve İslam adına yapılan hiçbir şiddetin kabul edilemeyeceğini ve bunun ne İslami ne de İnsani açıdan da kabul edilemeyeceğini vurguladı. Aydın, “Bu görüntüler, şiddetin öne çıkartılarak batının İslam’a yönelik arzu ettiği resmin oluşmasına katkıda bulunuyor. Bölgede kaos, yaratılarak küresel güçlerin müdahalesine zemin hazırlanıyor. Operasyonların oluşturulmasına imkan oluşturuluyor. Bu çatışmalar bölgedeki mezhep, din ve ırk ayrışmasının ve çatışmalarının derinleşmesine körüklenmesine yol açıyor. Ve mutlaka bunun önüne geçilmesi gerekiyor.”diye konuştu.
Mardin STK platformu bünyesinde kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığı ile Ramazan’da yapılan yardımlar konusunun da gündeme gelindiği toplantıda Mustafa Aydın, “Yardımlaşma Platformumuz Mardin’in yüz akı olarak Suriye’den gelen muhacir kardeşlerimize adeta bir seferberlik ruhu ile onların yardımına koşuyor. Sadece son bir ay içinde kayıtlı bin 500 aileye 3 binin üzerinde yardım kolisi ve 52 ton un dağıtarak bu misafirlerimizin yanında olduğumuzu gösterdiklerini için platform bünyesinde çalışanlara ve Mardin halkına bu misafirperverlik ve yardımlarından dolayı Mardin STK Platformundaki her birleşen adına tek tek teşekkür ediyorum.“dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 19:17

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
sefkan
sefkan - 10 yıl Önce

niye yorumları yayınlamıyorsun.

editör
editör - 10 yıl Önce

bak hakaret ve küfür etmediğin için yorumunu yayınlıyoruz

SIRADAKİ HABER