banner113

Mardin’de Fırınlar Denetlendi

Artuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Mardin’de bulunan fırınlarda genel hijyen ve gramaj denetimi gerçekleştirdi.

Mardin’de Fırınlar Denetlendi

Denetimler sırasında hijyen konusunda eksik olan kimi iş yerlerine cezai işlem uygulandı.

 

Artuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Mardin’de bulunan fırınlarda denetime başladı. Denetime Artuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmet Birtek, Zabıta Müdürü Selahattin Karaboğa ve zabıta ekipleri katıldı. Birçok ekmek fırınında gerçekleşen denetim sırasında, sağlık şartlarına uygun olmayan ve kurallara uymayan fırınlara uyarıların yanı sıra cezai işlem yapıldı. Denetleme sırasında yer alan Zabıta Müdürü Selahattin Karaboğa, ekmek ve pide gramajını kontrol ettiklerini ve hijyen denetimini yaptıklarını ifade ederek, işletmelerin yurttaşların sağlık koşullarına özen göstermesini istediklerini dile getirdi.

 

Karaboğa, denetimler sırasında kurallara uymayan fırınların uyarıldığını, temizlik ve gramajda yaşanan eksikliklerde cezai işlem uyguladıklarını söyleyerek, “Yurttaşların sağlığını ilgilendiren konularda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz. Bu konuda müsamaha göstermiyoruz. Bazı işletmelere cezai işlem uyguladık. Devam etmesi halinde cezalar da arttırılacaktır” dedi.

 

Karaboğa, denetimlerinin peryodik olarak devam edeceğine de dikkat çekerek, denetimlerin gün boyu devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 13:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER