banner113

Mardin Büyükşehir Eş Başkanlarından Duyarlılık Çağrısı

Mardin Büyükşehir Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yapmış olduğu saldırıları protesto etmek amacıyla yaşanan olaylara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Mardin Büyükşehir Eş Başkanlarından Duyarlılık Çağrısı

Toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, demokratik tepkilerini ortaya koyan halktan dükkanların yağmalanmaması ve halka zarar verilmemesi konusunda çağrıda bulunarak,  bunun Kobanê direnişinde bulunan insanların duruşuna ters bir davranış olduğunu söyledi.

Mardin Büyükşehir Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, IŞİD çetelerinin Kobanê'ye yapmış olduğu saldırıları protesto etmek amacıyla yaşanan olaylara ilişkin belediye makam odasında basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Eş Başkanları adına toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kobanê'ye yönelik IŞİD çetelerinin yapmış olduğu saldırılara dikkat çekti. IŞİD çetelerinin yapmış olduğu saldırıların ardında bölge halkının Kobanê  için göstermiş olduğu duyarlılığa vurgu yapan Türk, Kobanê'nin Kürt halkı için büyük bir önem taşıdığını söyledi.  Türk, Kobanê'ye karşı duyarsız kalmanın aslında halkların geleceklerine ve özgürlüklerine karşı duyarsız kalmak olduğunu belirterek "Bugün olduğu gibi halkımız gerçekten demokratik tepkileri ve direnişi ile Kobanê'ye her zaman sahip çıkmıştır" dedi.

"Demokratik haklarını kullanan halkımızdan esnafa ve halka zarar verecek hareketler konusunda duyarlılık bekliyoruz"

Demokratik haklarını kullanarak IŞİD çetelerini protesto eden Mardin halkına çağrıda bulunan Türk " Burada halkımızın mallarına yönelmenin, dükkanların talan edilmesinin Kobanê direnişine yakışmayan bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum. Burada bütün demokratik tepkilerini ortaya koyan insanlarımız gerçekten malların mağazalardan alınması, yağmalanması ve yine halkımıza, esnafımıza zarar verecek davranışlardan kaçınması bizim için önemlidir. Bu Kobanê direnişine yakışmaz. Kobanê'de IŞİD çetelerine karşı direnen insanların duruşu ile ters bir durumdur. Bu konuda herkesten duyarlılık rica ediyoruz. Evet direneceğiz. Sonuna kadar direneceğiz. Sonuna kadar Kobanê'yi selamlayacağız. Ama gerçekten Kobanê duruşuna ve mücadelesine yakışır bir tavırla bunu sürdüreceğiz. Özellikle dükkanların yağmalanması, eşyaların içinden alınması yine esnafımıza halkımıza zarar vermektedir. Büyükşehir olarak gerçekten demokratik tepkilerini ortaya koyan insanlarımızdan da bu duyarlılığı bekliyor ve butür davranışlardan kaçınma konusunda özellikle rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

Türk, basın toplantısını Mardin halkının, Kobanê'ye göstermiş olduğu duyarlılığı aynı şekilde esnafa ve halkada gösterecekleri konusunda bir şüphelerinin olmadığına dikkat çekerek sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 19:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER