İzlemekle yetindiler’ denilen itfaiye ekiplerinin görüntüleri çıktı!

Mardin’in Yalım Mahallesi’nde 24. katta çıkan bir yangında “yangını izlemekle yetindiler” iddiasına karşın Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekiplerinin yangına müdahale edilen görüntüleri ortaya çıktı.

İzlemekle yetindiler’ denilen itfaiye ekiplerinin görüntüleri çıktı!

İnşaat alanında çalışan işçiler, bütün zor koşullara rağmen itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiklerini söyledi.

 

 

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Yalım Mahallesi'nde 5 Temmuz’da 24 katlı bir inşaatın çatı katında nedeni henüz öğrenilemeyen bir nedenle yangın çıkmıştı. Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri için “merdiven ve hortumlarının çatı katına yetişmemesi nedeniyle yangını izlemekle yetindi” denilerek, itfaiye ekiplerinin yangına müdahale bulunulmadığı iddia edilmişti. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale görüntüleri ve İtfaiye Daire Başkanlığı Artuklu Grup Amirliği’nin yangın raporu da ortaya çıktı. İtfaiye yangın raporunda, yangın ihbarı saat 18.50’de yapılırken, yangın yerine varış saati ise 18.53 olduğu tespit edildi. Raporda, büyük merdivenli itfaiye aracının inşaata yanaşamaması nedeniyle itfaiye merdiveni 4. kata kadar ulaşabildiği ve buradan itibaren inşaatın dahili merdiveni kullanılarak 24. kata kadar hortumlar döşendikten sonra yangına müdahale edildiği belirtildi.

 

Yangına müdahale fotoğrafları ortaya çıktı

 

İtfaiye ekiplerinin 24. katta hortumla yangına müdahale ettiğini gösteren fotoğraflar inşaat alınanda çalışan işçiler tarafından çekildiği ortaya çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale fotoğraflarında, birbirine bağlanarak 24. katta kadar çıkarılan hortumlarla alevler içinde yangına müdahale ediliyor. Öte yandan yangına müdahale sırasında bir itfaiye ekibinin de yaralandığı ve daha sonra hastaneye kaldırıldığı da öğrenildi.

 

İşçiler: Müdahale yerindeydi

 

İnşaatta çalışan işçilerden Atilla Başak, yangın çıktığından haberlerinin dahi olmadığını belirterek, itfaiye ekiplerinin inşaat alınana gelmesiyle yangından haberdar olduklarını söyledi. Başak, itfaiye ekiplerinin büyük bir çabayla birbirine bağladıkları hortumla yangına müdahale ettiklerini belirtti. İşçilerden İlhan Alkan ise, bina yüksek olmasına rağmen bir yere kadar itfaiye ekipleri merdivenle ulaştığını, daha sonra ise hortumları birbirine bağlayarak yangına müdahale ettiğini söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 13:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER