banner113

Gökçe’de İki Aile Arasındaki Husumet Barış Yemeğiylen Son Verildi

Mardin Artuklu Gökçe Mahallesi'nde iki aile arasında yaşanan husumete son verildi

Gökçe’de İki Aile Arasındaki Husumet Barış Yemeğiylen  Son Verildi

Mardin'in Gökçe Mahallesi'nde geçtiğimiz Nisan ayında Yıldırım ailesinin fertleri arasında yaşanan husumete son vermek için giden Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak silahla vurularak yaralanmıştı. Aile fertleri arasında yaşanan husumete Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Aruklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, DBP ve HDP Mardin il ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla barış ile sonuçlandı.

 
Mardin'in Gökçe Mahallesi'nde geçtiğimiz Nisan ayında Yıldırım ailesinin Tacettin Yıldırım ve Abdulkadir Yıldırım fertleri arasında yaşanan husumete son vermek için giden Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak silahla vurularak yaralanmıştı. Yaşanan husumete son vermek için Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk,  Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, DBP ve HDP Mardin il ve ilçe yöneticileri Gökçe Mahallesi'nde yapılan barış merasiminde hazır bulundu.

Barış merasiminde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, barışta olumlu yaklaşan her iki ailenin büyükleri ile barışın sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk, “Bugün barış vesilesiyle bir araya geldiğimiz için çok mutluyuz. Bizim yüreğimizde hep insan sevgisi olmalı, dostluk sevgisi olmalı. Bizler eğer dostluğu, insanlığı geliştirebilirsek o zaman mutlu oluruz. Bugün Ortadoğu'da yaşanan bir savaş var, bugün IŞİD çetelerinin halklar üzerinde saldırısı var. Gençlerimiz yaşamını yitiriyor, gencecik insanlar ölüyor. Biz bütün bunları gördüğümüzde beraber yaşamanın, birlikte kardeşleşerek yaşamanın ne kadar güzel olduğunu hep birlikte anlayacağız” dedi.

Türk'ün konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak ise ailelerin barışmasına çok sevindiklerini belirterek bu konuda kendilerine teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardında Yıldırım ailesinin Tacettin Yıldırım ve Abdulkadir Yıldırım fertleri tokalaşarak barıştı.

Aile fertleri daha sonra böyle bir acının yaşanmaması için katılımcılarla beraber barış sofrasına oturdu.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 15:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER