banner113

Eş Başkanlar, TUYUP Tanıtım Toplantısına Katıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Februniye Akyol Akay ve Ahmet Türk, Mardin'de gerçekleşen "Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi" tanıtım toplantısına katıldı.

Eş Başkanlar, TUYUP Tanıtım Toplantısına Katıldı


Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Februniye Akyol Akay ve Ahmet Türk, Mardin Hilton Otel'de gerçekleşen "Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi" tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıya Mardin Vali yardımcısı Tolga Kamil Ersöz'ün yanı sıra turizm sektöründeki iş adamları katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, turizm potansiyeli bakımından Mardin'in geniş bir yere sahip olduğuna da dikkat çekerek " Yalnız turizmin gelişmesi ile birlikte yozlaştırma tehlikesi ile de karşı karşıyayız. Buda bizde tedirginlik yaratmıyor değil. Turizm yapılırken yozlaştırmadan özüne dönük çalışmalar yapılmalıdır. Ondan dolayı bu toplantılar gerçekten önemlidir. Bunun yanı sıra turizm yapılırken ekolojiye de dikkat edilmelidir. Bizler büyükşehir belediyesi olarak doğru bir yatırımla, doğru bir turizmcilikle her zaman turizm yatırımcılarının yanındayız" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise Mardin'in çok dilli ve çok kültürlü ve çok inançlı bir kent olduğunu söyledi. Zaman zaman bazı eleştiriler geldiğini bunları da olgunlukla karşılanması gerektiğini anlatan Türk, " 6-7 ekimde başlayan protestolar Kobanê'ye sahip çıkma duygusuyla Türkiye'nin her yerinde yapılan eylemlerdi. Elbette Mardin'de eylem yapılırdı ve yapılması da gerekiyordu. Ama biz başından beridir esnafımızın ve halkımızın zarar görmeyeceğini belirtmiştik. Maalesef bazen toplumsal olayları kontrol etmekte herkes zorlanıyor. Bu konuda zaman zaman esnafımızı da rahatsız eden görüntüler ortaya çıkıyor. Elbette olaylardan dolayı turizm etkilenmiş. Sadece Mardin'de değil bir çok yerde rezervasyonlar iptal edilmiş. Umut ediyoruz ki bu konuda hepimiz daha hassas davranırız. Turizm kenti olan Mardin'i yalnızlaştırmayız" dedi. Türk, kentin tanıtılması konusunda doğru bir şekilde bir araya gelinmesi gerektiğini ve turizm mevsimi başlamadan önce Mardin'le ilgili bir tanıtım programı gerçekleştirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda Mardin ve Şırnak,Otel, Restoran ve İlgili Turizm Sektörü Temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda Proje uzmanları Fulya Süzmen ve Bawer Alyakut özel eğitim kuponları uygulaması, turizmde farkındalık yaratma, turizm sektöründe iş gücü piyasası analizi, eğitim kurumlarını bilgilendirme, yeşil yıldız uygulamasını geliştirme ve genişletme ve online bilgi bankası konularında bilgi verdi.

Süzmen, projenin 30 ay boyunca devam edeceğini şimdiye kadar planlanan 50 bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini Mardin'den sonrada Van,Kastamonu, Samsun ve Gaziantep gibi illerde de bilgilendirme toplantılarının yapılacağını kaydetti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mali katkısıyla hayata geçirilen Projenin Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olduğunu belirten Sümzen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülen Projenin toplam bütçesi 7,5 milyon EURO olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 12:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER