banner113

Büyükşehir İle Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Büyükşehir ile Artuklu Üniversitesi arasında "Meslek edindirme" protokolü imzalandı

Büyükşehir İle Üniversitesi Arasında  Protokol İmzalandı

- Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Artuklu Üniversitesi arasında "Meslek kazandırma" programına ilişkin protokol imzalandı. Turizmle başlayacak olan meslek kazandırma çalışmanın daha sonra diğer mesleklere ilişkinde çalışmalarının olacağını ifade eden Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları "Tabiî ki bu çalışmaların sonunda eğitim görmüş kişiler ön planda tutularak kendilerine iş istihdamı sağlanacaktır. Aynı şekilde bu çalışmalarımızı özellikle kadınlar için yapıyoruz. Çünkü bizler kadınların artık toplumdan kopuk bir şekilde yaşamasını istemiyor aksine onları her alanda topluma kazandırmak istiyoruz" şeklinde konuştular.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Artuklu Üniversitesi arasında "Meslek kazandırma" programına ilişkin protokol imzalandı. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam odasında gerçekleşen protokol anlaşmasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay'ın yanı sıra Artuklu üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ve Öğretim üyeleri hazır bulundu.

Protokol imzası öncesinde Eş Başkanlar ve Omay arasında kısa bir sohbet yapıldı. Yapılan sohbette Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Artuklu üniversitesinin kendileri ile böyle bir çalışma içinde yer almasından dolayı memnuniyetlerini belirtti. Türk, meslek edindirme konusunda çalışmalarının da devam edeceğini kaydederek "Özellikle kadınlar için çalışmalarımız olacak. Onları toplumdan kopuk değil daha çok topluma kazandırma gibi çalışmalarımız olacak. Çünkü örgütlü ve eğitimli olmayan bir toplum gerçekten ne halkına bir katkısı olacak nede Türkiye'nin demokratikleşmesine bir katkısı olacaktır. Bu anlamda bizler eğitimli örgütlü bir toplumun oluşmasında beraber bir çalışma yapacağız. İnanıyoruz ki bu çalışma halkımıza yansır ve halkımız yapılan çalışmaların anlamını görür" dedi.  Türk, çalışmalar sonunda kursiyerlere aynı zaman da iş imkanlarının da sağlanacağını ifade ederek yapılacak çalışmalarda da eğitim görmüş olanların esas alınacağına vurgu yaptı.

"Halkçı belediye her zaman halkı esas alacağız"

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ise, Omay'a yaptıklarından dolayı teşekkürlerini belirterek, belediyeyi devr aldıklarında da kendilerinin halkçı bir belediye anlayışını sürdüreceklerini söyledi. Akyol Akay "Bizler bunu yaparken de sadece kendi beynimizde planladıklarımız değil halkı esas alacağımızı ve bu şekilde çalışacağımızı söylemiştik. Gerçekten de her şeyi aslına uygun bir şekilde  yapmaya çalışıyoruz" dedi.  Sözlerinde üniversite ile imzalayacakları meslek edindirme programına dikkat çeken Akyol Akay "Bunu turizmle başlatmak çok güzel oldu. Çünkü Mardin bir turizm kentidir. Aynı şekilde bilindiği gibi şuan ki turizm yozlaşmaya yönelik bir şekilde olmaktadır. Ama artık bunların olmaması ve eğitimli kişilerden olması bizleri de mutlu edecektir" şeklinde konuştu.

"Umarız Kobanê'de ki çatışmalar son bulur "

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, belediyenin kendi arasındaki çok dilliliği ve kültürlülüğü ile kendi faaliyetlerinin örtüşmekte olduğuna dikkat çekerek neticede tüm kurumların o bölgede yaşayan halk  için olduğunu vurguladı. Belediye ile yapacakları çalışmadan dolauı mutlu olduklarını sözlerine ekleyen Omay,  "Eminiz ki bu çalışmamızdan olumlu bir sonuç çıkarak ve beraber çalışmalarımız sürecektir. Dediğimiz gibi bir turizm kenti olan Mardin'de bu çalışmamızı da turizmle başlamamız gerçekten önemlidir. Böylece turizm dalında nitelikli elemanlara sahip olacağız" şeklinde konuştu. Sözlerinin sonunda Omay, ilk çalışmalarında 30 kişilik bir mevcutla bir sınıf açacaklarını belirterek çalışmalarının başka dallarda da olacağını söyledi. 

Yapılan konuşmaların ardında Türk, Akyol Akay ve Omay herkese hayırlı olması dileğinde bulunarak protokolü imzaladı. İmzanın ardında Omay Türk ve Akyol Akay ile vedalaşarak makamdan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 20:59

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER