Büyükşehir Belediyesi’nden STK’lere Ziyaret

Kentin dinamikleri 5 yıllık stratejik plana dahil edildi

Büyükşehir Belediyesi’nden STK’lere Ziyaret

Mardin Büyükşehir Belediyesi, hazırlayacakları 5 yıllık stratejik plan için kentin STK temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İmrak, Mardin Su İşleri (MARSU) Daire Başkan Yardımcısı Baran İlhan ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yunus Öztürk’ten oluşan heyet, Mardin’de bulunan Sivil Toplum Örgütleri’ne ziyaretler gerçekleştirdi. Büyükşehir heyeti, kente yapacakları plan ve projeler ile 5 yıllık stratejik plan hazırlığı için kentin birçok STK’ler ile görüşmeler yapıyor. Görüşmelerine bugün Mardin Eczacılar Odası, KESK, DİSK ve TMMOB ile gerçekleştirdikleri ziyaretlerle sürdüren Büyükşehir heyeti, STK’ler ile yaptıkları görüşmelerde, kente dair talep ve görüşlerine başvuruyor.

 

Büyükşehir heyetinin STK temsilcileriyle yaptıkları görüşmelerde, Mardin’in yol, su, drenaj sistemi, ulaşım, toplu taşıma, imar, kentleşme vb konular dile getirildi. STK temsilcileri, belediyenin yapacakları çalışma ve projeler konusunda halkı bilgilendiren bülten ve broşürlerin de hazırlanmasını da talep etti. STK temsilcilerinin bir diğer önerisi ise, Mardin’in bütün köy isimlerinin Kürtçe tabelada yer alması uygulamasına geçilmesi de talep edilerek, Mardin’in turizm kenti olmasından dolayı bu yönlü girişimlerin olması istendi.

 

STK temsilcilerin bütün görüş ve taleplerini değerlendiren Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Mardin’deki STK’lere yaptıkları ziyaretin amacının hazırlayacakları 5 yıllık stratejik plana dahil etmek istediklerini söyledi. Zirek, kısa, orta ve uzun vadeli yapılması gereken çalışmaların olduğunu kaydederek, “Bir kent planlarınken uzun yılları alacak şekilde bir zaman gerektiriyor. Günü birlik ve uzun vadeli projeler hazırlamak istiyoruz. STK temsilcilerimizin dile getirdiği bütün plan ve projelere katılıyoruz. Birlikte hazırlayacağımız stratejik planda, kentin bütün dinamiklerini içine katarak, çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

 

Büyükşehir belediyesi ekibi, önümüzdeki günlerde de STK’lerine ziyaretlerini sürdürecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 19:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER