banner113

Aydoğan: Gazeteci Bağdu'nun cinayeti 90'lı yılların tekerrürü

Mezopotamya Gazeticiler Cemiyeti (MGC) Başkanı Cemil Aydoğan, Adana’da gazete dağıtığı sırada öldürülen Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Kadri Bağdu ile ilgili bir açıklama yaptı.

 Aydoğan: Gazeteci Bağdu'nun cinayeti 90'lı yılların tekerrürü

Bağdu’nun öldürülmesinin ve faillerinin bulunmamasının sebebinin hükümet olduğunu aktaran Aydoğan, bu tür faili meçhul cinayetlerin 90’lı yıllardaki karanlık dönemlerin tekerrürü olduğunu kaydetti. 


Faili meçhul cinayetin tüm gazetecilere bir gözdağı olduğunu dile getiren Aydoğan, karanlık yıllara dönüş için bu tür sinsi planların devreye sokulmaya çalışıldığını söyledi.


Aydoğan: “Bazı karanlık ve faşist odaklar 1990 katliamlarına dönüşü sağlamak amacı ile gazeteci, aydın ve demokrat insanlara karşı sinsi ve aleni olarak saldırı programlarını hayata geçirmeye çalışıyorlar. Saldırıya uğrayan şehit gazeteci Kadri Bağdu’nun can güvenliğinin sağlanmasında devletin güvenlik kurumları sorumluydu. Maalesef şimdiye kadar katillerin yakalanması ile ilgili herhangi bir bilgi alınmamıştır. Şehit gazeteci Kadri Bağdu'nun katilleri eğer yakalanmasalar bu saldırı gelecekte gazetecilerin infazlarının devam edeceği anlamına gelmektedir. Hükümettin katilleri biran önce yakalanmaları ve yargı önüne çıkarılması gerekir. Aksi takdirde gazeteci meslektaşımızın öldürülmesinde hükümet sorumlu olacaktır.”şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 14:28

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER