banner113

Alman Öğrencilerden Türk’e Ziyaret

Almanya’dan gelen bir grup öğrenci Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü makamlarında ziyaret ederek sınırda yaşanan sorunlara ve İŞİD saldırılarından kaçıp Mardin’e yerleşen Ezidilere ilişkin bilgi aldı.

Alman Öğrencilerden Türk’e Ziyaret

Almanya’dan gelen bir grup öğrenci Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü makamlarında ziyaret etti. Türk, yurtdışından gelen öğrencileri makam odası kapısında karşılayarak misafir etti. Ziyaret amaçlarının sınırda yaşanan sorunlara ve İŞİD çetesinden kaçıp Mardin’e yerleşen Ezidi halkı hakkında bilgi almak olduğunu belirten öğrenciler bu konuda Türk’ten bilgi almak istediklerini söyledi.

 

Türk, öğrencilerin kendisini ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini belirterek kendisine yöneltilen sorulara ilişkin bilgi verdi. Türk, sınır kapılarında artık geçişler konusunda sorun yaşadıklarını belirterek eski hassasiyetin gösterilmediğini söyledi. Kimi zaman gelen heyetlerin yada misafirlerin uzun süre kapıda kaldığını sözlerine ekleyen “Türk, Ne yazık ki Mardin hem heyetler için hemde misafirler için bir geçiş yeri olmasına rağmen artık bizler ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz. Kimi zaman uzun görüşmeler ve diyaloglar sayesinde bazı misafirlerimiz alıyoruz. Kimi zaman da onları alamıyoruz. Sınırda artık bunların yaşanması tabiî ki bizleri tedirgin ediyor. Aynı şekilde sınırda geçen günlerde Nusaybin’e yakın bir bölgede iki tane havan topu mermisi düştü. Bu gerçekten bizler için ciddi bir tedirginlik yarattı. Tabiî ki bizler artık bu sınırda yaşanan sorunların son bulması için arkadaşlarımızla temasa girdik ve onlarda gerekli görüşmeleri gerçekleştiriyorlar” dedi.

 

“Devlet Ezidi halkına yönelik yardımlarda çok duyarlı davranmadı”

 

İŞİD çetelerinden kaçıp Mardin’e sığınan Ezidi halkına yönelik yapmış olduğu yardımlara ilişkin de konuşan Türk, kendi imkânlarınca hiçbir eksikliği bırakmamaya çalıştıklarını vurguladı.  Türk, sözlerinde Ezidi halka karşı adeta bir ayrımcılık olduğunu da dile getirerek “Evet şuanda yaklaşık 30 bin Ezidi halkı bu topraklara yerleşmiş. Mardin halkı üzerine düşen tüm görevi yapmaktadır. Ellerinden gelen tüm yardımı yapmakta ve hiçbir yardımdan da kaçınmamaktadır. Bu anlamda Mardin halkının bu duyarlılığından dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz. Fakat devlet gerekli hassasiyeti göstermemiştir. Ayne şekilde yardımlar konusunda AFAD ile yapmış olduğumuz diyaloglarda AFAD bizlere ihtiyaçları hazırlamamızı ve gerekli prosedürü hazırlamamızı istediler. Ama buna rağmen fazla bir adım atılmadı. Ama Mardin halkıyla birlikte bizler onları yerleştirdiğimiz yerlere ihtiyaçlarını karşılayacak tüm olanakları sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

 

Sözlerinin sonunda artık ayrımcılığın olmaması gerektiğinin altını da çizen Türk “Daha önce Kürt halkı da Ezidi halkına ayrı bakıyordu. Ama şimdi tarih ve süreç değişti. Gördüğünüz gibi Kürt halkı onlara kendi evlerini açtıkları gibi onlara her türlü yardımı da yapmaktadır” şeklinde konuştu.

 

Yapılan görüşmenin ardında öğrenciler bölgedeki Ezidileri gezmek üzere Türk’le vedalaştı.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 15:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER