banner113

Alman Kiliseler Başkanından Türk'e Ziyaret

Alman Kiliseler Başkanı Arslan Karataş, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Kobani'ye yapılan saldırılara dikkat çekildi.

Alman Kiliseler Başkanından Türk'e Ziyaret

Alman Kiliseler Başkanı Arslan Karataş, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ü makamında ziyaret etti. Karataş'ın ziyaretinden dolayı Türk, memnuniyetlerini belirtti.  Ziyaret sırasında Türk ile Karataş arasında IŞİD çetelerinin yapmış olduğu saldırılara dikkat çekildi. Türk, IŞİD çetelerinin bir katliam gerçekleştirdiğine vurgu yaparak tüm devletlerin artık buna sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Kürt halkının hiçbir zaman bir halkın yada devletin topraklarına saldırmadığını kaydeden Türk, "Kürt halkı sadece kendi topraklarında özgür bir şekilde yaşamak istiyor. Ama ne yazık ki kimse Kürt halkının sesini adeta buymak istemiyormuş gibi Kürt halkına yönelik yapılan katliamlara da sessiz kalıyor. Bizler artık bu sesin duyulmasını istiyoruz" dedi.

Türk'ün konuşmasının ardında Alman Kiliseler Başkanı Arslan Karataş ise kendilerinin de yaşanan vahşeti gördüklerini ve kınadıklarını söyledi. Karataş, Almanya'da gerçekleştirecekleri diyaloglarla her zaman yardıma hazır olduklarını da belirterek burada yaşananları aktaracaklarını ifade etti.

Sohbetin ardında Karataş, Türk ile vedalaşarak makamdan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 18:20

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER