banner113

15 Yıllık Mezra İlk Kez ‘Yol’la Tanıştı!

Derik ilçesinde bulunan Cevizpınar Mahallesi’ne bağlı Susamlı mezrası 15 yıl aradan sonra ilk kez “yol”la tanıştı.

15 Yıllık Mezra İlk Kez ‘Yol’la Tanıştı!

Yolu olmayan mezrada belediye ekiplerinin yol açma çalışmalarını denetleyen Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, anayoldan Susamlı mezrasına 5 kilometre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yol açtıklarını ifade ederek, mezra halkını en doğal ulaşım hakkı olan yollarına kavuşturduklarını söyledi.

 

İl Özel İdaresi’nce daha önce ihmal edilen köy yollarında çalışmalarını sürdüren Mardin Büyükşehir Belediyesi, ilk önce yolu olmayan ve adeta harabeye dönen yollarda hem yol açma hem de yama yapıyor. Belediye ekipleri, yolu olmayan Mardin’in Derik ilçesine bağlı Cevizpınar Mahallesi’nin Susamlı mezrasında yol çalışması başlattı. İlk kez yolla da tanışmış olan Susamlı mezrası, 15 yıllık özlem duyduğu yoluna kavuşmuş oldu.

 

Derik ve Mazıdağı ilçelerinde arasında bulunan mezra, anayoldan 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Daha önce ilkel yöntemlerle yolu yürüyerek anayola ulaşmaya çalışan köylülerin bir çoğu, araçlarını da köyden uzakta anayol üzerinde bırakmak zorunda kalıyordu. Yıllardır köy yollarının yapılması için defalarca yetkililere başvuran köylülerden Şeyhmus Dem, yaptıkları başvurulardan hiçbir sonuç almadıklarını söyledi. İlk kez Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sahip çıktığını söyleyen Dem, “15 yıldır yayan gidip geliyorduk. Öğrencilerimiz 5 kilometre boyunca yürümek zorunda kalıyordu. Hastalarımızı sırtımızda taşıyarak ana yola getiriyorduk. Tek eksiğimiz köy yoluydu, şimdi bu da yapılıyor. Halkımıza ve belediyemize bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Akyol köylülerle ‘yol’da buluştu!

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, yol çalışmasını yerinde görmek için Susamlı mezrasında yapılan yolda incelemelerde bulundu. Akyol, yolu olmadığı için mezraya gitmezken, yolun yapıldığı yerde köylülerle buluşmak zorunda kaldı. Köylülerin sorunlarını da dinleyen Akyol, belediye ekiplerinin yol çalışmasını da yerinde incelemiş oldu. Dağlık alanda bulunan mezrada belediyenin iş makineleri, doğanın zor şartlarına rağmen yol çalışmasını sürdürürken, Akyol’da uzun süre burada çalışmaları denetledi. Akyol, burada yaptığı kısa açıklamada, anayoldan Susamlı mezrasına giden 5 kilometre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yol açtıklarını ifade ederek, mezra halkının bu özlemini sonlandırdıklarını söyledi. Akyol, Mardin’de daha önce ihmal edilen bir çok köyün olduğunu da dile getirerek, belediyelerinin kısıtlı imkanlarına rağmen halkın bütün ihtiyaçlarına cevap olmak için mücadele ettiklerini aktardı. Akyol, belediye ekipleriyle birlikte yol çalışması konusunda yaptıkları istişareden sonra mezra yolundan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 11:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER