banner113

WENDA DERGİSİNİN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI

Kızıltepe’de her üç ayda bir Kürtçe diliyle edebiyat içerikli çıkan WENDA dergisi, (KOVARA WENDA) yayın hayatının birinci yılını doldurdu.

WENDA DERGİSİNİN DÖRDÜNCÜ SAYISI ÇIKTI
 Dördüncü sayısıyla okurlarına merhaba diyen Wenda dergisinin bu sayısında, dünya edebiyatından çeviriler yer aldı. Bertolt Brecht, O Henry, Hatif Cenabî, gibi isimlerin yanı sıra Türkiye edebiyatından Edip Cansever, İhsan Yüce, Enis Batur, Salih Aydemir gibi şairlerin de çevirilerini okuyabilirsiniz Wenda dergisinde.

Dünyanın birçok ülkesinden Kürtçe yazıların ulaştığı Wenda dergisi, yayını ve baskısıyla Kızıltepe’de hazırlanmaktadır.

Dördüncü sayısında şu sözlere yer veren Wenda, böylece biraz berraklaştırabiliyor durduğu yeri…

“Çıkış amacımız tamamen edebiyat kaygısı içermektedir ve başka bir nedeni yoktur. Bu edebiyatta ne denli başarılı ve iyi olduğumuz hakkında bir fikrimiz yok, ancak bunca yazılan yazılar arasında sadece bir söz, bir sözcük, bir dize, bir tını eğer ki dokunabilmişse bir insanın aklına ve yüreğine işte bu bir derginin bunca zahmetle çıkması için yeterli bir nedendir… Her şey o sözün uğrunadır!”

 

Wenda dergisi çok yakında Kızıltepe’deki bütün kitapçılardan temin edilebilir.

Dergi ayrıca; Diyarbakır, Nusaybin, Van, İstanbul ve Gaziantep şehirlerinde satışa sunulduğu gibi, Kızıltepe’de sadece Kürtçe kitap ve dergi satışı yapmakta olan Kadin Pirtûk-Kovar aracılığıyla internet yoluyla dileyen herkese ulaşabiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2012, 16:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
mahsum
mahsum - 12 yıl Önce

mala we ava be...

SIRADAKİ HABER