banner113

TEATRA ÇÎRÛSK 1.AMED TÎYATRO FESTÎVALÎNDEYDÎ.

TEATRA ÇÎRÛSK 1.AMED TÎYATRO FESTÎVALÎNDEYDÎ. 29 Nîsan 6 Mayis tarihleri arasında düzenlenen 1.Amed Tiyatro Festivaline kızıltepeden Mehmet Erbey'in yazıp yönetiği "Qêrina Ajalan" oyunu 6 Mayısta Cegerxwin Kültür Merkezinde tiyatro severlerle buluştu.

TEATRA ÇÎRÛSK 1.AMED TÎYATRO FESTÎVALÎNDEYDÎ.
 TEATRA ÇÎRÛSK 1.AMED TÎYATRO FESTÎVALÎNDEYDÎ.

29 Nîsan 6 Mayis tarihleri arasında düzenlenen 1.Amed Tiyatro Festivaline kızıltepeden Mehmet Erbey'in yazıp yönetiği "Qêrina Ajalan" oyunu 6 Mayısta Cegerxwin Kültür Merkezinde tiyatro severlerle buluştu.
Mehmet Erbey Festivali ve Qêrina Ajalan oyununu şöyle aktardı. 
Festivale farklı şehirlerden Kürtçe, Türkçe ve Kürçenin Zazaca lehçesinden toplam 48 oyun sahne aldı. 
Qêrina Ajalan oyunumuz Kürtçe çocuk oyununun yok denecek kadar az olması, bu çocuk oyununu bizzat çocukların oynaması vede oyunda hayvan karekterleri canlandırıldığı için beğeniler doruk noktasındaydı. Farklı Kültür Merkezlerinden Qêrina Ajalan oyununu oynamak için senaryoyu istemeleri ve oyunun film olarak çekilip Kürt kanallarında yayınlanması gibi istekler ve görüşler gurur vericiydi. Oyun bitiminden sonra Tiyatrocu, sinemacı ve diyarbakır halkı Teatra  Çirusk ekibini kulisten tekrar sahneye alıp yirmi dakika kadar ekiple resim çektirdiler. 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER