banner113

MardinTime Dergisi Mardin Valisi Dr Ahmet Cengiz`i makamında ziyaret etti

MardinTime Dergisi ekibi “Nasıl Bir Anayasa” özel sayısı ile Mardin Valisi Doktor Ahmet Cengiz’i makamında ziyaret etti. Görüşmede, Mardin-Time Dergisi Genel Koordinatörü ve Yayın danışmanı Mehmet Ali Demir,Genel Yayın Yönetmeni Vecdi Demir, Mahmut Semen ve Seyithan Özdemir hazır bulundu

MardinTime Dergisi Mardin Valisi Dr Ahmet Cengiz`i makamında ziyaret etti


Genel Koordinatör ve Yayın danışmanı Mehmet Ali Demir Derginin ikinci ve Üçüncü sayılarını Mardin valisi Dr Ahmet Cengiz’e takdim ettti.

Mardin-Time dergisinin yayın ilkleri, hedefleri ve ortaya koyduğu çalışmalar hakkında Vecdi Demir, Vali Dr. Ahmet Cengiz’e bazı bilgiler aktardı. Özellikle 3.sayıyla beraber ‘özel dosya’ şeklinde yayım faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Demir, ileriki sayıların da aynı plan içerisinde çıkacağını ilave etti.

Vali Cengiz’in Dergi içeriğindeki anket ile ilgili sorularına Genel Koordinatör ve Yayın danışmanı Mehmet Ali Demir, anketleri nasıl hazırladıkları, saha çalışması ve değerlendirme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özel sayının anayasa çalışmalarına katkı sunacağını inancını dile getiren Cengiz, sonraki sayılardan birini Mardin’de eğitime ayrılmasını ancak daha da önemlisi Önümüzde duran ve herkesin sahip çıkması gereken “Barış Süreci” içinde özel bir sayı hazırlanabileceğini yönündeki görüşlerini dile getirdi.

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, dergi ekibine başarı dileklerinde bulunduktan sonra şunları aktardı: “Mardin’de bu tür faaliyetlerin olması güzel. Şu anda Valilik olarak Mardin’in entelektüel birikimini tarayıp bunu sistematik, analitik bir platformda değerlendirmeyi planlıyoruz. Özellikle kamuda çalışan akademisyen ve basın emekçilerinden vs. oluşan çalışma grupları kurmayı düşünüyoruz. Mardin-Time dergisinin bu süreçte, üzerine düşen yayıncılık görevini layıkıyla yerine getireceğini inancım tamdır”




Vejdi Demir: Kürt Barışı ve önümüzdeki yerel Seçimler için özel bir sayı çıkarmayı gündemlerine aldıklarını hangisinin önce olacağını ekiple yapacakları ilk toplantıda karara bağlayacaklarını dile getirdi ayrıca ikinci sayıda Mardin evleri ile ilgili Prof.Füsün Alioğlu ile yapılan röportajı ve Mardinevleri hakkındaki çalışmalarına özellikle Sayın Valinin dikkatine sundu.

Vali Cengiz Valilik olarak Mardin Geçmişini arıyor isimli bir proje çalışmalarına gireceklerini bu konuda yerel basınla sürekli diyalog içinde olacağını peryodik olarak onlarla bir araya geleceğini ifade ettiler.

Mardin’de eğitimle İlgili, yayın Kurulundan Mahmut Semen, Mardin’de Fatih Projesi kapsamında iki okula tablet bilgisayar ve 33 okula akıllı tahtaların dağıtıldığını, Eğitim öğretimin açılması ile diğer okullarımıza tabletlerin verileceği aynı zamanda ortaokul kısımlarına da ağ alt yapı çalışmalarına başlayacağını vurguladı ve bu işin eğitimi için Mardin’de kendisiyle beraber iki arkadaşının daha Mardin Merkez’de Kamil Gökhan Pekacar ve Midyat İlçesinde de Abdurrahim Çelik’in projede görevli olduklarını ve çalıştıklarını dile getirdi.

Vali Cengiz Fatih Projesi hakkında bilgisi olduğunu eylül ayı ile beraber bir eğitim çalıştayı planladıklarını dile getirdi.

Manevi destek dışında bir beklentilerinin olmadığını, zira diğer piyasa dergilerinden çok farklı olduklarını, kadronun tümü eğitimcilerden meydana geldiğini bu yüzden maddi bir beklentilerinin olmadığı her sayıda aldıkları 10 tane reklamla dergiyi çevirmeye çalıştıklarını dile getiren yayın ekibi,.

Mardin Time dergisi ekibi Mardin Valisi Dr Ahmet Cengiz’le yaklaşık yarım saat görüştükten sonra . karşılıklı başarı temennilerinden sonra valilik makamından ayrıldılar.


Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2013, 09:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Çelik
Ahmet Çelik - 11 yıl Önce

dostlar siz mardin time olarak şuana kadar kızıltepe halkı için ne yapmişsınız bize açıklayınız akp için çalışıyorsunuz akp haberlerine çok yer veriyorsunuz kompleks için valiyi ziyaret edip kendinizi haber yapiyorsunuz icraat lazım önce kendinizi halka tanıtın ondan sonra faşiyet yapınız

rıdvan
rıdvan - 11 yıl Önce

değerli ahmet çelik haklısın mardin time dergisi kızıltepe için ,yol su elektrik bide köprü yapması lazım hatta bide kızıltepenin bütün çöplerinin de toplasınlar .insafsızlık yapmayın helal olsun adamlar türkiyede yapılmayanı yapıp anayasa ile ilgili bir sayı çıkarmışlar meclise göndermişler.anayasa komisyonuna göndermişler daha ne yapsın.takdir etmemiz gerekirken eleştiriyoruz.

SIRADAKİ HABER