Mardin’de Çağdaş Sanat konuşmalarının ilki başlıyor

Mardin’de Eylül ayı ile birlikte başlayacak çağdaş sanat konuşmalarının ilki bu hafta sonu düzenlenecek program ile başlıyor.

Mardin’de Çağdaş Sanat konuşmalarının ilki başlıyor


Mardin'de çağdaş sanat konuşmaları adıyla düzenlenecek olan programda sanatçılar, sanat eleştirmenleri ve küratörlerin konuşmalar yapacağı bir etkinlik gerçekleşecektir. Eylül ayından başlayarak Mart ayına kadar devam edecek olan bu program kapsamında Mardin'de Sinek kafede 23 Eylül günü Cumartesi günü 15.00-16.30 saatleri arasında düzenlenecek etkinlikte ilk konuşmacı olarak sanatçı Barış Seyitvan katılırken, Etkinliğin Moderatörlüğünü Yazar Mehmet Mahsum Oral yapacak.

Eylül ayında yapılacak ilk program ile başlayacak ve her ay ayrı bir konuşmacının katılacağı çağdaş sanat konuşmaları etkinliğe ile ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:


MARDİN’DE ÇAĞDAŞ SANAT KONUŞMALARI

Mardin’de Çağdaş Sanat Konuşmaları adı altında düzenlenecek olan bir dizi etkinlik sonbahar ve kış aylarına yayılacak şekilde planlanmıştır. Programın çıkış noktasında, uzun bir zamandır şehirde gerçekleştirilen sanat etkinliklerinin ve sanat kurumlarının Mardin’de bir karşılık bulamamasının nedenlerinin dilin konusu olmaya ihtiyaç duyan hali yer almaktadır.

Sanat ortamı, sanatçı, sanat izleyicisi, galeri ve koleksiyoner gibi sanatın tikel uzantıları olan bu kavramların Mardin’de bir mecraya ulaşamamış olması da konuşmacıların üretimleri ve çağdaş sanata dair düşünce biçimleri üzerinden ele alınabilecek.

Bienaller ve Mardin Sabancı Müzesi gibi kurumlar başka merkezlerde aynı sıfatlarla kendi pratiklerini kültürel ve sanatsal faaliyetlerin öznesi durumuna taşıyabiliyorken, Mardin’de formel birkaç yöntemle var olmaya devam etmeleri ve bu formel faaliyetleri sanatsal karşılıkları bağlamında nasıl değiştirebileceğimizi ve nasıl dönüştürebileceğimizi de uzun bir solukla konuşmak istiyoruz.

Bu meramımızla birlikte sonbahar ve kış aylarını kapsayacak olan programımızda sanatçı Barış Seyitvan, Diyarbakır’ın yeni çağdaş sanat merkezi Loading, sanat eleştirmeni Selman Akıl, çiçeği burnunda küratör Ezgi Yıldız, 2015 Venedik Bienali Ermenistan pavyonu sanatçısı HeraBüyüktaşçıyan, sanatçı Erinç Seymen, sanatçı ve sanat tarihçisi Emre Zeytinoğlu bizlerle bir arada olacaktır.


Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 11:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER