banner113

Kızıltepeli Genç Yazar Nurullah Kuzu’dan Büyük Başarı

Yaşar Nabi Nayır adına düzenlenen Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödüllerinde Öykü Ödülü , “Kırkyama” adlı dosyasıyla Nurullah Kuzu’ya verildi.

Kızıltepeli Genç Yazar Nurullah Kuzu’dan Büyük Başarı

Kurucusu Yaşar Nabi Nayır anısına düzenlenen Gençlik Ödülleri'ne, bu sene de yoğun katılım gözlendi. Edebiyata yeni değerler kazandırma amacını güden yarışmaya, sadece 30 yaşın altındaki şair ve yazarlar katılabiliyor.

Varlık Yayınları tarafından Yaşar Nabi Nayır adına düzenlenen Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nin bu seneki sonuçları belli oldu.

Buna göre, şiir kurulu ön elemesinden geçen dosyalar arasından Şiir Ödülü’ne Miray Çakıroğlu lâyık görüldü. Şair, ödülünü “Taşların Sesi Kesildi” adlı dosyası ile aldı. Öykü Ödülü ise, “Kırkyama” adlı dosyasıyla Nurullah Kuzu’nun oldu.

Yaşar Nabi Ödülleri her yıl, Varlık Dergisi ve Yayınları’nın kuruluş yıl dönümüne denk gelen temmuz ayında, şiir ve öykü dallarında veriliyor.

Kitap İdefix ve kitap yurdu ve D &R da satışta şuan



Nurullah Kuzu Kimdir?


1983 Mardin Kızıltepe doğumlu. Dicle Ünv. Türkçe Bölümü mezunu. Artuklu Ünv felesefe bölümünde yüksek lisans yapıyor. Yayınlanmış kitapları: Kırkyama(Varlık yayınları 2014), Dağınık Kara (Mayıs yayınları 2009) , ödülleri : Yaşar Nabi Nayır öykü ödülü 2014, Arkadaş Z. Özger şiir ödülü 2009

 

KIRKYAMA

2014 Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü’ne değer görülen Nurullah Kuzu Kırkyama’da astarı terzisiyle savaşan bir dille okuru çeşitli toplumsal, kişisel çatışmaların tanığı olmaya çağırıyor. Tıkanmış, yalnız, kaybetmiş, kaybedilmiş, cereyanda kalmış, ne kendine ne de ötekine va-ramayan, kendisi olmasına imkân bırakılmayan insanın öykülerini anlatıyor.

“Hırsla başlayıp devam ettiğim, bitiminde kendimin çok uzağına düştüğüm, sonrasında hiçbir unsurun içimde eğrilen, büzülen, sıkılan bir yeri dindiremediği şeyler vardır. Şeyler… Göğsümün içinde bir kurtla kalakalırım. Kemirir durur beni. Öylece eksilirim. Anlarım ki bir şeyler, beni kendime vardıran bir şeyler göçmüştür.”

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 13:05

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
gül
gül - 9 yıl Önce

o bizim öğretmen

birdst
birdst - 9 yıl Önce

En büyük hoca NURULLAH HOCA 5/D

Isım lazım değil
Isım lazım değil - 9 yıl Önce

O BiZim hoca tırekeler

nergiz
nergiz - 8 yıl Önce

nurullah hocaya bayılıyom en büyük hayranıyım onun

Muhammed Arslan
Muhammed Arslan - 4 hafta Önce

İşte benim öğretmenim

SIRADAKİ HABER