banner113

Kızıltepe “Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali“ Yapıldı

Mardin merkezde ve 9 ilçesinde gerçekleştirilecek "Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali", Kızıltepe ilçesinde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Kızıltepe “Uluslararası Mezopotamya Sirk ve Sokak Sanatları Festivali“ Yapıldı

Mardin Gençlik ve Kültür Derneği ile Mardin Gençlik ve Kültür Evi'nin Mardin Valiliği, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, kaymakamlıklar ve belediye başkanlıklarının desteğiyle düzenlediği festivale Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festival ürüyüş korteji ile başlayarak hükümet konağının önünde sona erdi. Hükümet konağının önünde  sanatçılar hünerlerini sergiledi. Top, ip, ateş ve bisiklet cambazları ile sihirbazlar, sokak müzisyenleri, dansçılar, tiyatrocular, kukla oynatanlar, palyaçolar,ateş dansları ve flamenko dansçılarının ilginç gösterileri ilçe halkı tarafından ilgiyle izlendi.
 Festival çeşitli etkinliklerle 20 gün devam edecek. 20 ülkeden 150 sanatçı, hümanist, gönüllü kimlikleri ve yaptıkları sanatla kendilerini ifade eden gençler Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Bulgaristan, İsveç, Macaristan, Polonya, Letonya, Romanya, Kore, Çin, İngiltere, Meksika, Azerbaycan, Türkiye, Japonya ve Ermenistan’dan gönüllü olarak festivalde yer almaktadır

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2012, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER