banner113

Arap Müziğinin Diva’sı Mardin’e geliyor

Arap Müziğinin Diva’sı Mardin’e geliyor “Mardin Artuklu Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri” kapsamında, Lübnan’ın ünlü ses sanatçısı ve yorumcusu Ghada Schebir, 2 Haziran Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezinde sahne alacak.

Arap Müziğinin Diva’sı Mardin’e geliyor
  Ortadoğu müziğinin en önemli merkezi olan Lübnan’ı birçok uluslararası festivalde temsil etmiş, Arap müziğinin önde gelen sanatçılarından Ghada Schebir’in  önümüzdeki ay Mardin Artuklu Üniversitesi’nin daveti üzerine üniversitede konser vermek için Mardin’e geleceği öğrenildi.

 Üniversite yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yıl ikincisi düzenlenen bahar şenliği etkinlikleri kapsamında düzenlenecek konserde sahne alacak Lübnanlı ses sanatçısını dinlemek amacıyla davet gönderilen birçok Arap Büyükelçisinin Mardin’i ziyaret edeceği tahmin ediliyor.

 Konserin Mardin’in tanıtımı açısından bir fırsat olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, böylesine bir etkinliğin, Mardin’in kültürel zenginliği ve çeşitliliğiyle ekonomik ve turistik potansiyelinin gözler önüne serilmesi için önemli olduğunu  ifade etti.

 Ghada Schebir

 Lübnan doğumlu Ghada Schebir müzik hayatına, Endülüs müziği alanında uzmanlaştığı USEK Üniversitesi’nde başladı. Bireysel vokali ve yenilikçi bir sanatsal vizyonu ile kısa sürede kendinden söz ettiren sanatçı, katıldığı dünya çapındaki uluslararası festival ve konserlerde gösterdiği performansı ile müzik otoritelerinin beğenisini kazandı.

Kariyeri boyunca birçok ödüle layık bulunan Schebir, 2007 yılında “BBC Dünya Müziği Ödülü”nü almaya hak kazandı. Endülüs, Mağribî, Sûfî müzik karakterini taşıyan ‘mawal’ ve ‘muvaşşah’ alanlarında birçok başarılı çalışmaya imza atan sanatçının, “The muwashah after the Cairo Caucus of 1932" ve "The muwashahat and adwars of Sayyed Darwish" adlı yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2012, 00:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER