banner113

Zergan Deresi taştı

Medya Mahallesinde geçen Zergan Deresi’nin taşması sonucu çevre kirliliği oluşturmakla beraber dereye karışan zehirli ve zararlı maddeler insan sağlığını tehdit ediyor.

Zergan Deresi taştı


Zergan Deresinde incelemelerde bulunan Kızıltepe Belediye Eşbaşkanları İsmail Ası ve Leyla Salman burada yaptığı açıklamada; Zergan Deresinde yaşanan çevre kirliliği için Organize Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu ile defalarca görüşmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Eşbaşkanlar, "Zergan Deresine karışan zehirli ve zararlı maddeler insan sağlığını bozduğu gibi kötü koku nedeniyle de ilçe halkını rahatsız ediyor" dedi.

Eşbaşkanlar, derenin ıslahı için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade ederek, " Organize Sanayi Bölgesinin atık suları dereye bırakılmasından kaynaklı Kızıltepe’de bulunan Medya Mahallesi,Atatürk Mah ve Cumhuriyet Mahallerinde  ikamet eden yurttaşlarımızın sağlığını tehdit etmektedir.  DSİ’nin eksik bıraktığı dere çalışmasından dolayı ve Organize Sanayi Bölgesinden dereye karışan kimyasal atık sular konusunda tüm çözüm girişimlerimiz sonuçsuz bırakılmıştır. Kesin çözüm için DSİ, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nü ve özellikle Mardin Valiliğini göreve davet ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 23:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER