Zahireciler:Madem eski Buğday pazarını boşaltmayacaktınız neden bizi şehir dışına çıkarttınız.

Zahireciler Kaymakamlık Binasında "Basın Açıklaması" yaparak belediyeden şikayetçi oldular

Zahireciler:Madem eski Buğday pazarını boşaltmayacaktınız neden bizi şehir dışına çıkarttınız.
 BASINA VE KAMUOYUNA
 
Kızıltepe’de yaşayan herkesin malumudur bundan 7 sene önce Kızıltepe Belediyesi İlçemizin Trafik yoğunluğunu ve çevre kirliliği gerekçe göstererek Eski Buğday pazarın Boşaltılması için karar aldı.
 
Kızıltepe Zahireciler Derneği olarak İlçemizin çevre ve trafik sorununa olumlu katkı sunmak amacıyla Kızıltepe Belediyesinin Boşaltma Kararını iyi niyetli düşünerek 324 esnaflarımızla İlçe dışına Taşındık. Kızıltepe Belediyesi kendi kararı geri eski pazarı tahliye edeceğine Hububat ticareti faaliyetinin devam etmesini teşvik etmiştir.
 Kızıltepe Belediyesine soruyoruz
 
1-Madem eski Buğday pazarını boşaltmayacaktınız neden bizi şehir dışına çıkarttınız?
2-Hani mahalle halkı toz ve araç gürültüsünden rahatsız oluyordu, evlerinin damında yatamıyordu ve sürekli belediye Başkanlığına şikâyet dilekçeleri veriyordu?
3-Bizi Şehir dışına çıkartıp eski yerlerimizde hububat ticaretinin yapılmasına izin vermeniz haksız rekabetin oluştuğunu bilerek göz yummanız haksızlık, eşitsizlik, kul hakkı ihlali değil mi?
4-Yedi senedir Zahireciler Derneği üyeleri zor şartlarda hata bazıları çocuklarının bileziklerini, küpesini satarak yeni pazarda işyeri alabildiler. Belediyeye soruyoruz; bu zararımızı kim karşılayacak?
 5-Madem eski Buğday pazarını tahliye edecek iradeyi gösteremeyecektiniz kendi malımız mülkümüz olan dükkânlarımızdan bizi çıkartmaya ne hakkınız vardı?
6-Bizi yerimizden çıkartıp ganimetimizi başkalarına peşkeş çeken belediyenin doğru karar almasını engelleyen birilerimi var acaba? 
 
Dünyada örnek bir projeyi ilçemize kazandırdığımız için Belediye takdir edeceğine bizi adeta cezalandırıyor.
 
Sonuç olarak Kızıltepe Belediyesi esnaflar arasında eşitlik ilkesini ihlal ederek taraf olmuştur. Yıllardır Belediyenin kapısına gidip mağduriyetimizi bildiriyoruz. Belediyenin bu umursamaz tavrını anlamakta zorluk çekiyoruz. Çaresizlikten bu gün 324 esnafızın bireysel şikâyet dilekçelerini kaymakamlığa teslim edip. Yardım talebinde bulunduk. Eski pazarın boşaltılması ve yerleşim alanında Hububat Ticaretinin yapılmaması için tüm yasal yollara başvurup haklarımızı sonuna kadar arayacağız.
                                         Cebrail Bülbül
                 Kızıltepe Zahireciler Derneği Genel Sekreteri


Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 17:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER