banner113

Zahireciler’den Suriye Katliamlarına Sert Kınama.

Kızıltepe Zahireciler Derneği üyeleri Suriye’de yaşanan insanlık dışı katliamlara sert tepki gösterdi.

  Zahireciler’den  Suriye Katliamlarına Sert  Kınama.

Kızıltepe’de faaliyet gösteren ve  563  üyesiyle, sayı bakımından Türkiye’nin en büyük Zahireciler birliği konumunda bulunan, Kızıltepe Zahireciler Derneği üyeleri Suriye’de yaşanan insanlık dışı katliamlara sert tepki gösterdi.

 

Zahireciler Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter Zahireciler adına yaptığı açıklamada  “Yaklaşık beş yıldır yanı başımızda komşumuz Suriye’de yaşanan İnsanlık dışı katliamlar, Vahşetler, yıkımlar ve en son Halep’te uygulanan kıyım vicdan sahibi herkesin yüreğini parçalamaktadır. İnsan onuruna dokunan bu  katliamlara kayıtsız kalmayan  Zahireci esnaflarımız bu sabah bir araya gelerek, topluca tepkisini ortaya koymuş ve en sert şekilde Suriye’de yaşanan katliamları kınamış ve lanetlemiştir.

Gün geçtikçe Coğrafyamızda insanlık dışı katliamların dozu artarak devam etmektedir. Ne yazık ki bu katliamlar emperyalist güçlerin projesi olup, aktörleri, oyuncuları, tetikçileri, cellatları, mazlum ve maktullerin, büyük çoğunluğu Müslüman dır. Suriye’ de meydana gelen insanlık katliamına sessiz kalan ve bu katliamlara halkımızı alıştırmaya çalışan kandan beslenen güçler çok iyi bilsinler ki, onların acımasız planları varsa Allah’ında bir elbet bir  planı vardr. En son Halep Şehrinde uygulanan kıyım, yıkım ve insanlık dışı katliamların arkasında olan, destek veren dış mihraklar, hedeflerine ulaşmak için acımasızca her yolu denemektedirler. Kanla beslenen, masum halkın, çocukların ölümlerine, yaralanmalarına neden olan bu mihraklar biran önce, ölümleri durdurmalıdırlar. Yaşam hakkı kutsaldır. Ama ne yazık ki  İnsanlık Suriye’de yaşanan kıyıma sessiz kalmakla vicdanen akan kanın ortağıdır. “Dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2016, 10:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER