Yüzer: Şehirleri imar ederken gençleri ihmal etme lüksümüz yok

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde meslek lisesi öğrencileri belediye için bank ve duba yaparak hem mesleklerini geliştirdiler hem de gelir elde ettiler.

Yüzer: Şehirleri imar ederken gençleri ihmal etme lüksümüz yok

Kızıltepe Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yaptırdığı bank ve duba gibi şehir mobilyaları için teslim programı düzenlendi.

Öğrenciler tarafından Kızıltepe Belediyesi için yapılan 50 bank ile 40 duba gelirinin yüzde 30'u öğrencilere kalacak. Öğrenciler bu sayede hem mesleklerini geliştirecek hem de para kazanarak aile bütçelerine katkı sağlayacak.

Yapılan bank ile dubaları okulun atölyelerinde inceleyen Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer, gençlerin eğitimine dikkat çekerek, gençlerin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yüzer, "Biz şehirleri imar edeceğiz. Şehirleri imar ederken gençleri ihmal ederseniz ihmal ettiğiniz yeni nesiller sizin imar ettiğiniz şehirleri imha ederler. Gençleri ihmal edecek gibi bir lüksümüz yok. Gençlerimizden isteğimiz; çalışın, öğrenin, gayret edin. Gençlerimiz, çocuklarımız sadece milli eğitim müdürlüğünün sorunu değil, tüm kamu kurumların sorunudur. Size imkân sunacağız, fırsat vereceğiz ve daha güzelini üretmenizi isteyeceğiz. Bu şekilde hem öğrencilerimiz tecrübe kazanmış olur hem para kazanmış olurlar. Biz istiyoruz ki; belediyemiz bir şey üreteceği zaman eğer meslek lisesi öğrencileri üretebiliyorsa onlar üretsin. Son olarak alışveriş çantalarını da meslek lisesi öğrencilerimize yaptırmıştık. Kızlarımız üretti onlardan satın aldık. Şimdi de erkek öğrencilerimiz bank ile duba yaptılar biz de aldık yaptıkları çalışmalardan dolayı da memnun kaldık." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 16:52

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER