banner113

“Yaz Kur'an kursunda öğrendiklerimizi hayatımıza taşımaya gayret edelim“

Mardin'de düzenlenen yaz Kur'an kursu yılsonu programına katılan İl Müftüsü İsmail Çiçek, bu kurslarda öğrenilenlerin hayata taşınması gerektiğini belirtti.

  “Yaz Kur'an kursunda öğrendiklerimizi hayatımıza taşımaya gayret edelim“

2017 yılı yaz Kur'an kursları kapsamında Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki 246 cami ve 130 Kur'an kursunda eğitim gören 9 bin öğrenci için Kızıltepe Halk Eğitim Merkezinin toplantı salonunda yılsonu kapanış programı düzenlendi.

Kur'an kursları arasında yapılan dini bilgiler yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği programda, bütün çocuklara meyve suyu ve kek ikram edildi.

Melle Kasım Kız Kur'an Kursu öğrencisi Nursen Esin'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Masum Taşçı yaptı.

İlçede 246 cami ve 130 Kur'an kursunda 9 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Taşçı, "İlçemizdeki tüm camilerimizde, 246 camimizde, bunun dışında köylerimizde, mahallelerde açtığımız 130 civarındaki kurslarda toplam 9 bin öğrenci yaz Kur'an kurslarımıza devam etti. İnşallah bunun her yıl katlanarak devam etmesi arzusundayız. 4-6 yaş grubu yaz Kur'an kurslarımızı artırıyoruz. Şu an eski Hastane Caddesi'nde iki sınıf açtık, başka yerlerde de arıyoruz. İnşallah öğrencilerimize de öğreticilerimize de hatırlatıyorum. Nerede 4-6 yaş grubu için kiralık yer varsa bulun bize, nasılsa bir kaymakamımız var. Kirasını, oradaki malzemelerin alımını da inşallah o hususta sayın kaymakamımız halleder. Bu hususta Kızıltepe'mizde 4-6 yaş sınıflarını kazandırmış olalım. Dini bilgiler yarışmasını yaptık. Dereceye girenler var. Lise ve ilköğretim kategorisinde birer kişi birinci oldu, diğerlerinde ise 4-5 kişi ikinci olarak dereceye girdi. Üçüncü yerlerde de öyle. İnşallah hepsine bugün ödüllerini vermiş olacağız. Katılımınızdan dolayı ve öğrencilerimizin bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

"Kur'an kursunda öğrendiklerinizi hayatımıza taşımaya gayret edelim"

Daha sonra Hz. Peygamber'in çocuklara karşı merhamet ve sevgisinden örnekler vererek konuşmasına başlayan İl Müftüsü İsmail Çiçek, şunları söyledi: "Değerli çocuklar! Bu yaz Kur'an kursunda öğrendiklerimizi inşallah hayatımıza taşımaya gayret edelim. Camilere sadece yazın değil, kışın da gelmenizi beklediğimizi ifade edeyim. Siz camilerin güllerisiniz, camilerinizin günahsız evlatlarısınız. Biz dualarımızda sizin de aramızda bulunmanızı istiyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum."

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Odabaş, çocukların ana sınıfından başlayarak Kur'an'ı hakkıyla öğrenmeleri için kaymakamlık ve belediye olarak ellerinden geleni her zaman yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Odabaş, "2017 yılında okulların kapanmasından sonra 9 binin üzerinde çocuğumuzun, çiçeğimizin bu kurslara devam etmesi beni ziyadesiyle memnun etmiştir. İnşallah ileriki yıllarda bu sayının artarak devam etmesini Allah'tan niyaz ediyoruz. Peygamber Efendimiz, 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.' diye buyuruyor. Bu manada hem çocuklarımıza hem bu kurslara yollayan siz velilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kur'an-ı Kerim Allah'ın kelamı, mutlaka ama mutlaka doğru anlaşılmak zorunda. Eğer doğru anlaşılmadığı takdirde neler olabileceğini yakın geçmişte çok ağır bedeller ödeyerek öğrendik. O yüzden çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i ilk etapta yüzünden okumalı ve ardından mutlaka hakkıyla anlamalıdırlar. Bu manada Diyanet görevlilerimize çok büyük görevler düşüyor. Biraz önce il müftümüzle de görüştüm. Daha önce de sayın ilçe müftümüzle görüşmelerimizde çocuklarımızın ana sınıfından başlayarak Kur'an'ı hakkıyla öğrenmeleri için bizler kaymakamlık ve ilçe belediyesi olarak elimizden geleni her zaman yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kur'an kursları arasında yapılan dini bilgiler yarışmasında dereceye giren öğrencilere Odabaş, Çiçek ve Taşçı tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kur'an kursu öğrencilerinin salavat dinletisi, ilahi, ezgi ve şiir seslendirmesi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve çeşitli oyun gösteriminin ardından program, öğrencilerin yaptığı duayla sona erdi.

Programa; İl Müftüsü İsmail Çiçek, İlçe Müftüsü Masum Taşçı, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Odabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile veliler katıldı. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2017, 13:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER