Yağmur Suyu Döşeme Çalışması Devam Ediyor

Kızıltepe belediye Başkanlığı 2020 yılı Yıllık Eylem Planı çerçevesinde, ilçe merkezinde yağmur suyu tahliye borularının döşeme çalışmalarına devam ediyor.

Yağmur Suyu Döşeme Çalışması Devam Ediyor

2020 yılı Ocak ayında hazırlanan Yıllık Eylem Planında kararlaştırılan ve Şubat ayında Yenimahalle Şahkulubey Caddesi’nde başlanan yağmur suyu tahliye borularının döşeme çalışmaları, Tepebaşı Mahallesi’nde devam edip Cumhuriyet Mahallesi’nde tamamlandı.

Yapılan çalışmalar, Kaymakam/ Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı. Toplantıya Kaymakam/ Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Müdürü Sadullah Turgut, İlçe Müftüsü Mahsun Taşçı ve MARSU Kızıltepe Şube Müdürü Abdulkadir Elçioğlu katıldı. Toplantıda ilçe merkezinde asfaltlama çalışmalarına başlanacak olan dört mahallede (Yenimahalle, Tepebaşı, Cumhuriyet ve Koçhisar) asfaltlama çalışmalarından önce yağmur suyu tahliye borularının döşeme çalışmaları değerlendirildi.

Döşeme çalışmaları tamamlanan üç mahallede yaklaşık 6 bin metre yağmur suyu tahliye borusu döşendi. Kızıltepe Belediyesi’nin boru, logar, ızgara vb. gerekli malzemeleri temin ederek araç ve ekipman ile katkıda bulunduğu çalışmalar MARSU Müdürlüğü’nün organizesiyle yapıldı.

Yenimahalle’de 507 ve 508. sokaklardan başlamak üzere Şeyh Selim Mezarlığı, Şahkulubey Caddesi’nden Zergan deresine kadar borular döşendi. Tepebaşı Mahallesinde 624. sokak, Kilise Caddesi kavşağı, Anafartalar Caddesi’nin bir kısmı ile Işıklı Caddeden TEDAŞ  Kavşağına kadar döşeme yapılarak,  Eski Hastane Caddesi ana hattına bağlandı. Cumhuriyet Mahallesi’nde ise 913, 916, 917, 918, 919, 920, 921, 923, 924 ve 925. sokaklarında boru döşeme çalışmaları yapıldı. Yağmur borularının döşendiği hatlara su bırakılarak testlerin başarıyla tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2020, 19:27

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER