banner113

Vatandaşlar Kızıltepe'de araç muayene istasyonu kurulmasını istiyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde araç muayene istasyonunun olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Vatandaşlar Kızıltepe'de araç muayene istasyonu kurulmasını istiyor

Yaklaşık 300 bin nüfusu olan Kızıltepe (Qoser) ilçesinde araç muayene istasyonunun olmaması vatandaşları mağdur ediyor. Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren vatandaşlar yetkililere seslenerek, ilçede bir araç muayene istasyonunun kurulması talebinde bulundular.

Mardin’deki araç muayene istasyonunun yoğun olmasından dolayı aylardır randevu alamadıklarını söyleyen vatandaşalar, haftada bir Kızıltepe'ye gelen gezici araç istasyonundan sıra almak için sabah 04.00'te yola koyulduklarını belirtti.

Bazen akşama kadar beklemelerine rağmen sıra alamadıklarından yakınan vatandaşlar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına seslenerek Kızıltepe’de araç muayene istasyonunun kurulmasını istediler.

“Muayene sırası almak için saat 04.00’te köyden geldim”

Gezici araç muayene istasyonundan sıra almak için sabah saat 04.00 Halkalı (Kılébiné)  köyünden yola koyulduğunu söyleyen Yusuf Çelik, “ Sabah saat 04.00'ten beri aracımı muayene yapmak için buraya geldim. Kızıltepe’nin nüfusu çok kalabalık Mardin’in nüfusu 150 bin civarı Kızıltepe’nin nüfusu 250 binden fazladır. Arabamızı muayeden geçirmek için sabahın köründe buraya geliyoruz. İşimizden, gücümüzden oluyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz Kızıltepe’de bir muayene istasyonu yapılmasıdır.” dedi.

“Rahatlıkla sıra alabilseydik sabahın köründe yola koyulmazdık”

İlçede araç muayene istasyonu olmadığı için çok mağdur olduklarını dile getiren Kaynarca (Tolık) köyü Muhtarı Mehmet İsa Karayılan ise şöyle konuştu:

"Bizler gece saat 04.00 te uyanıp aracımızın muayenesini yapmak için yollara düşüyoruz ve çok zorluk çekiyoruz. Gördüğünüz gibi yaşlı başlı amcamız ve bizler sıra almak için gecenin dördünden beri buradayız. Rahatlıkla sıra alabilseydik saat 04.00 te burada olmazdık. Sabah saat 04.00'ten akşam saat 16.00 kadar bekliyoruz, bazen de sıra alamıyoruz. Yetkilerden tek ricamız Kızıltepe’de bir muayene istasyonu kursunlar. Mardin’de araç muayene istasyonu var ama yoğunluktan dolayı randevu alamıyoruz.”

“Haftada bir gün gelen gezici muayene istasyonu 20 aracı muayeneden geçiriyor”

Eşme (Mesqenter) köyünden geldiğini söyleyen Nurullah Özdemir ise “Sıkıntımız Kızıltepe’de muayene istasyonunun olmamasıdır. Haftada bir gün gezici muayene istasyonu geliyor oda günde ancak 20 tane arabanın muayenesini yapıyor. Mardin’den randevu almaya çalışıyoruz yoğunluktan dolayı bir ay randevu alamıyoruz. Herkes sıraya yetişmek için sabah 04.00'te buraya geliyor. Bazen sıra için kavga ediyorlar. Hem paramızı veriyoruz hem de rezil oluyoruz. Mardin’in nüfusu 150 bin Kızıltepe’nin 300 bin ama Kızıltepe’de muayene istasyonu yok. Yetkililer Kızıltepe’de bir muayene istasyonu kursunlar.” diye talepte bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 00:02

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER