banner113

Vali Koçak Kızıltepe’de İncelemelerde Bulundu

Vali Koçak Kızıltepe ilçemizde Dedeman kavşağındaki üst geçidin altına yerleştirilen patlayıcı ile polis otosuna yapılan saldırının ardından patlamanın meydana geldiği noktada incelemelerde bulundu.

Vali Koçak Kızıltepe’de İncelemelerde Bulundu
Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen ile beraber olayın meydana geldiği alanı inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Vali Koçak vatandaşlarla sohbet edip geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vatandaşlardan olaydan kaynaklanan zararları hakkında bilgi alan Koçak her konuda vatandaşlarımızın yanındayız dedi.
Daha sonra beraberindekilerle Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde ve özel bir hastanede tedavi edilen yaralı polis ve vatandaşları ziyaret eden Vali Koçak geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Koçak burada yaptığı açıklamada şöyle konuştu.
“Dün hain terörün ilçemizde gerçekleştirdiği saldırının yerine gittik. Mağdur olan vatandaşlarımızla görüştük. Mağduriyetlerini yerinde gördük. Nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi aldık. Gözlem altında olan polis ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik, hayati tehlikeleri yok, hepsinin durumu çok iyi, Allah korudu. Yalnız bunun böyle olması bu alçakça saldırının hedefinin küçük olduğu anlamına gelmez. Hedefleri büyüktü hem çok sayıda vatandaşımızı hem de onların huzurunu, güvenliğini sağlamak üzere çalışan, fedakarca çalışan polis memuru arkadaşlarımızı hedef alan bir saldırıydı. Allah hepsini korudu onun için şükrediyoruz ama şunu da söylüyoruz bu teröristlerin kurtulma şansları yok. Bundan daha öte gitme şansları yok. Buradan onlara da çağrım şu, bir an önce yanlış yoldan dönüp gelsin teslim olsunlar. Aksi halde devletin gücünden kaçamayacaklar.
Olayın olduğu yerde uzun süredir kaçak mazot satan biri vardı ve onun bidonları vardı muhtemelen onu da değerlendirerek yani onun güçlendirici etkisini de düşünerek oraya bir düzenek kurmuşlar gibi gözüküyor. Halen incelemelerimiz devam ediyor. Uzaktan kumanda ile geçiş esnasında patlatılan bir patlayıcı yani araştırmaların sonucunda muhakkak o ortaya çıkacaktır ondan sonra gerekli açıklamayı yaparız. Önemli olan nasıl olduğu değil, nasıl olduğuna bakacağız bu teknik bir konu. Bizim açımızdan bu önemli ama vatandaşımız açısından önemli olan şu bu hainler hiçbir ayırım gözetmeksizin bütün insanlara ve insanlığa karşı suç işliyorlar. Biraz önce ziyaret ettik 5 yaşında küçük bir yavrumuz bundan zarar gördü, genç kardeşimiz zarar gördü, polis memurlarımız zarar gördü, oradaki esnafımız zarar gördü, yan tarafta cami var türbe var orada ibadetlerini yapan insanlarımız zarar gördü. Bakın bu terör olaylarından etkilenen kesimler toplumun hemen hemen bütün kesimlerini içine alıyor. Daha önceden de duyduğumuz bu terörün hiçbir ayırım gözetmediğini ve herkese karşı suç işlediğinin sonuçta insanlığa karşı suç işlediğini ifade eden yani görme engelli vatandaşlarımızdan özür dileyerek söylüyorum kör terör derler çünkü görmez kimseyi ayırt etmez. Halbu ki biz devlet olarak sizde izliyorsunuz mümkün olduğu kadar en ince detayına kadar çalışmadan incelemeden bakmadan terörist olduğunu kesinleştirmeden silah kullanmıyoruz. Bize karşı silah kullanılsa dahi, polis memuru arkadaşlarımıza silah kullanılsa dahi onlar bir sivil zarar görecek diye silah kullanmaktan kaçınıyorlar. Çünkü biz hukukla sınırlıyız. Biz insan yaşasın ki devlet yaşasın, insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile çalışan insanlarız. İnsan olmasa devletin olmayacağını hiçbir şeyin olmayacağını bilen insanlarız. İnsanları yaşatmak üzere çalışan insanlarız. İnsanların ölümüne, yaralanmasına, hayatlarının zedelenmesine engel olmak üzere çalışan insanlarız. Tabi ki bunları yapacağız. Ama terörün hiçbir kuralı yok, kaidesi yok, hiçbir değeri yok. Dolayısıyla ben burada sizin aracılığınızla onları da insanlığa davet ediyorum. İnsanlık dışı yoldan çıkıp gelip teslim olmalarını ve insanların içine karışmalarını, insan olmalarını buradan onlara sizin aracılığınızla söylüyorum. Bir an önce doğru yolu seçsinler.
Esnaflarla ilgili hasar tespit çalışmasını arkadaşlarımız yapacaklar. Ondan sonra hukuki prosedür devam edecek. Bu olaylarla ilgili daha önceden neler yapılmışsa benzer prosedürü işleteceğiz. Maddi kayıpların telafisi mümkün ama can kaybının telafisi mümkün değil, buradaki tek tesellimiz can kaybının olmamasıydı. Devletimizin her türlü imkanı var Allah’a şükür vatandaşlarımızı tedavi edebiliyoruz, onlara hiçbir maddi yük getirmeden tedavilerini yapacağız, inşallah onlarda sağlıklarına kavuşacaklar. Maddi kayıplar bir şekilde telafi edilir. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Vatandaşlarımıza kardeşlerimize geçmiş olsun dedim ama ulaşamadığımız göremediğimiz vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 00:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER