Usta Aşçıdan Taziye Yemeklerinin Kaldırılmasına Destek

Mardin bölgesinin tanınmış usta aşçılarından yemek ustası ve Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği başkanı Hikmet Ölçer, Taziyelerde verilen yemeklerinin kaldırılmasına destek verdi.

Usta Aşçıdan Taziye Yemeklerinin Kaldırılmasına Destek

Kızıltepe ilçe Vaizi Kemal Kahraman tarafından yaklaşık 2 yıl önce başlatılan ve ilk olarak bizzat amcasının taziyesinde uygulatmak suretiyle öncülük yaptıktan sonra STK’ler tarafından da destek verilen uygulamada taziyelerde ev halkı ve uzaktan gelen misafirler dışında yemek verilmemesi ve yemeğe harcanacak masrafın ihtiyaç sahiplerine dağıtılması hedefleniyor. İki yıllık süre İçinde Müftülüğün, STK/Oda’ların yanı sıra kanaat önderlerinin de destek verdiği uygulamaya Mardin bölgesinin tanınmış usta aşçılarından, yemek ustası ve Mardin Yöresel Tatlar ve Dobelan Derneği başkanı Hikmet Ölçer’den de destek geldi.

Birçok taziyede yemek pişirimini gerçekleştiren Hikmet Usta, Yapılan yemeklerin israf olduğuna bizzat şahit olduğu için Müftülüğün bu kampanyasına destek verdiğini söyledi.

Ölçer, “ Yıllardır gittiğim birçok taziyede yemekler hazırlayıp misafirlere ikram ettik. Gittiğimiz hiçbir taziyeden şahıs olarak her hangi bir ücret almadan bu işi hayır amaçlı gönüllü olarak yaptım. Kızıltepe ilçe Vaizi Kemal Hocanın girişimleri ile taziyelerde yemeklerin kalkması için başlattığı çalışmayı çok yerinde ve doğru bir karar olarak gördüğüm için bende destek vermeye karar verdim. Gerçekten taziye yemeklerinde çok israf yapılmasının yanında maddi imkanı olmayanlar da mecbur kaldığı için borçlanarak yemek yapmak zorunda kalıyordu. “dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 16:51

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER