Ulu Camii avlusunda sosyal mesafeli cuma namazı kılındı

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle ibadete kapatılan Camilerde aylar sonra tekrar namaz kılabilmenin sevinci yaşandı.

Ulu Camii avlusunda sosyal mesafeli cuma namazı kılındı
 Cuma namazı ile birlikte tekrar kademeli olarak ibadete açılan camilere giden vatandaşlara Kızıltepe Belediyesi görevlilerince dezenfektan, maske ve tek kullanımlık namazlık dağıtıldı.

Cuma namaz öncesinde tarihi ulu Camide Kaymakam/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam ile ilçe Müftüsü Masum Taşçı’nın katılımı ile bahçede dua ve tekbirler eşliğinde kurban kesildi.

Namaz öncesi hutbe okuyan Ulu Cami İmamı Mehmet Tahir Taşçı, tekrar bir araya gelerek namaz kılmayı kendilerine nasip eden Allah'a hamd ettiklerini söyledi. Okunan hutbenin ardından yüzlerce kişi, tarihi caminin avlusunda sosyal mesafe kurallarına göre cuma namazı kıldı.

Duygularını dile getiren vatandaşlardan Mehmet Hadi Gökdemir, “Yaklaşık 3 aydır cemaatle namazdan uzak kalmıştık. Çok şükür camilerimiz tekrar cemaatine kavuştu. Uzun bir aradan sonra Cuma namazını kıldık, adeta hasret giderdik. Allah’a şükürler olsun. İnşallah bu salgın hastalık hem ülkemizi hem de dünyayı terk eder. İnşallah bir daha böyle salgın belaları görmeyiz.” dedi.

Vatandaşlardan Hüseyin Erdem de uzun bir süredir camide namaz kılamamanın burukluğunu yaşadıklarını, bu burukluğun bugün kılınan Cuma namazıyla yerini sevince bıraktığını söyledi.

Abdülkadir Karakoç,” Tekrar bizi camilere kabul eden Allah'a hamdolsun. Çok mutluyuz ve sevinçliyiz. Allah herkesin cuma namazını kabul etsin.” dedi.

19 Mart tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında camilerde toplu ibadetlere ara verilmesine yönelik genelge yayınlanmış, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzası ile il müftülüklerine gönderilen karar ile camilerde toplu namaz ibadeti, cuma, kandil ve Ramazan ayı ise teravih namazlarının kılınmayacağı uyarısı yapılmış camilerde sadece ferdi namazlara izin verilmişti. Yeni alınan karar ile öğlen ve ikindi vakit namazlarının Camilerde cemaatle kılınmasına müsaade edileceği açıklanmştı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2020, 20:53

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER