banner113

Türk: Saldırı bir alış-veriş meselesi değildir

BDP Mardin Kızıltepe Belediye Eş Başkanı İsmail Asi`ye dün makamında yapılan silahlı saldırıya ilgili Kızıltepe belediye binasında basın açıklaması yapıldı.

Türk: Saldırı bir alış-veriş meselesi değildir
MARDİN– BDP Mardin Kızıltepe Belediye eş başkanı İsmail Asi’ye dün makamında yapılan silahlı saldırıya ilişkin Kızıltepe belediye binasında basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı yapan BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, yapılan saldırının bir alış-veriş sorunundan kaynaklı bir saldırı olmadığını belirterek parti olarak bunu araştırdıklarını en yakın zamanda kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

BDP Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Asi, dün makam odasında Orhan A, Faruk Ç. ve ismi öğrenilemeyen üçüncü bir şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı. Yapılan saldırı sonrasında Orhan A. partililer tarafından yakalanarak emniyete teslim edilirken Faruk Ç. adlı şahıs bu sabah Kızıltepe emniyetine gidip teslim oldu. Üçüncü kişinin kimliği hala belirlenmez ve aranırken yapılan saldırıya ilişkin Kızıltepe belediye binası bahçesinde basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol, BDP Mardin il ve ilçe örgütleri, BDP Derik, Mazıdağı, Kızıltepe, Ömerli, Dargeçit, Savur,Mazıdağı ve Ömerli eş belediye başkanlarının yanı sıra belediye meclis üyeleri katıldı.

Kaymaz’ın açıklamasının ardında kısa bir açıklama yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, olayı ciddi olarak araştırdıklarını söyledi. Türk, “Aynı şekilde zaman zaman halk arasında bazı fısıltılarda dolaşmaktadır. Bu fısıltıların hiçbiri hiçbir şekilde doğru değildir. Bu hiçbir şekilde bir alış-veriş sorunu değildir. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Bizler bu olayı çok ciddi bir şekilde araştırıyoruz” dedi.

Daha önce de BDP Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak’a bir saldırının yapıldığını kaydeden Türk, “Bunu herkes böyle bilsin ki hiç kimse hiçbir şekilde ne bizim belediyemize ne başkanlarımıza nede partimize böyle bir saldırı yapamaz. Bunu yapmak hiçbir şekilde kolay değildir. Bu olay araştırılacak ve daha sonra halkımızla paylaşılacaktır” dedi.

Yapılan açıklamanın ardında grup sessiz bir şekilde dağıldı.


Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 21:19

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER