banner113

TTİHAD 10. İstişare Toplantısını Kızıltepe’de gerçekleştirdi

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) 10. İstişare Toplantısı Kızıltepe’ de gerçekleştirildi. Toplantıda, İTTİHAD alimlerinin komisyon çalışması ve işleyiş tarzıyla alakalı bilgi verildi.

TTİHAD 10. İstişare Toplantısını Kızıltepe’de gerçekleştirdi
Kızıltepe’de düzenlenen ve bölge alimlerinin yoğun bir katılım gösterdiği Âlimler ve Medreseler Birliği’nin (İTTİHAD) 10. İstişare Toplantısı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra alimlerin mesuliyeti konusuyla ilgili bir konuşma yapan Âlimler ve Medreseler Birliği başkanı Enver Kılıçaslan Hoca, “Resuller dünya hayatından intikal ettikten sonra Allahu Teala insanların teveccühünü alimlere vermiştir. Enbiyaların görevini alimlerin yapması lazım. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifte şöyle buyuruyor. ‘Alimler Peygamberlerin varisleridir.’ Biz alimler kendimizle muhasebe etmeliyiz. Başka bir hadiste ise Peygamberimiz (sav) şöyle buyuruyor. ‘Allahu Teala’nın huzuruna gitmeden önce kendinizi hesaba çekin’ Hz. Muhammed (sav) 23 yıl içerisinde, risaletten vefat edinceye kadar, insanların hidayeti için çalışmıştır. Bizler de yarın onun huzuruna varmadan önce kendimizi hesaba çekmeliyiz. Memleketimizde sistemli bir şekilde ilhad,  inkar, delalat, küfür, fısk ve fuhuş vardır. Milletimizi, gençlerimizi, kızlarımızı ve çocuklarımızı  Allahu  Teala’dan uzaklaştırmak için çalışma yapılıyor. Bizleri Peygamberimizden Kur’an-ı Kerim’den ve İslam terbiyesinden uzaklaştırmak için çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu yapılanlara karşı en büyük mesuliyet ise alimlerindir. Çünkü Peygamber (sav) şöyle buyuruyor. ‘Hepiniz çobansınız ve çobanlığınızdan hesaba çekileceksiniz.’ Bazılarımız daha çocuklarını bile ıslah etmemiş. Allah’ın huzuruna gittiğimizde bize bu hesap sorulsa, bu sorunun altından kalkabilecek miyiz? Başka bir hadisi şerifte ise Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: ‘Allah azze vecelle bir alime,  illa ki o ilmi insanlara tebliğ etmesi  için söz almadan, hiçbir alime ilim vermemiştir ‘ diye konuştu.

Yapılan toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği başkan yardımcısı Mehmet Şenlik Hoca, “Bu toplantımız her ay düzenli olarak yaptığımız toplantılardan bir tanesiydi. Geçen ay Batman’da toplanmıştık. Bu ayda Kızıltepe’de toplandık. Bu toplantıların bir çok faydaları vardır. Başta alim ve seydalarımızın tanışması, birbirlerinin tecrübelerinden istifade etmesi, kaynaşması gibi çok faydalar vardır. Bugünkü toplantımızın gündemi daha çok İTTİHAD alimlerinin komisyonlarıyla alakalı, bu komisyon çalışması ve işleyiş tarzıyla alakalı bilgi verildi. Günümüz alimlerinin görevleri nedir, icra edecekleri fonksiyonlar nedir, bunlar üzerinde duruldu. Toplantımız çok güzel geçti. Faydalı olduğuna inanıyorum. İnşallah bundan sonra da toplantılarımız devam edecektir. Gittikçe toplantılarımız kalabalıklaşıyor, medreselerimiz yaygınlaşıyor. Her geçen gün mutlaka bir iki yeni medrese daha açılıyor. Allah bu gibi toplantıları daha da kalabalıklaştırsın, Müslümanların ve alimlerin ittihadı için güzel vesilelere nasip eylesin, bizleri de o vesilelerden bir parça eylesin inşallah.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2015, 14:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER