banner113

Trabzon'da yapılacak 'Bulgur Festivali' hazırlıkları sürüyor.

Kızıltepe Belediyesi Trabzon'da Bulgur ve mercimek ürünlerinden yapılacak yemek çeşitlerimin yer aldığı bulgur festivali düzenleyecek.

Trabzon'da yapılacak 'Bulgur Festivali' hazırlıkları sürüyor.
Festivalde 15 bin Trabzonluya festivalde yapılacak yemek çeşitleri ikram edilecek.

 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen “Kardeşlik ve Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Mardin Kızıltepe Trabzonspor taraftarlar Derneği’nin girişimleri ile başlatılan Bulgur festivali Kızıltepe Belediyesi ile kardeş belediye olan Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilecek. İki belediye arasında kurulan kardeşlik köprüsü kapsamında geçen kasım ayında Ortahisar Belediyesi tarafından Kızıltepe ilçesinde hamsi festivali düzenlenmişti. Şimdi de 26 Ekim 2018 Cuma günü Kızıltepe Belediyesi tarafından Trabzon’da bulgur festivali ile düzenlenerek kurulan kardeşlik köprülerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Trabzon’da düzenlenecek Bulgur festivali hazırlıklarını sürdüren Kızıltepe Belediyesi 26 Ekim'de yapacağı festivalin son hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda İlçe kaymakamı/belediye başkan vekili Mehmet Yüzer ve kurum amirlerinin katılımı ile Kızıltepe öğretmen evinde Festivalde ikram edilecek yemek çeşitlerinin yer aldığı bir yemek proğramı düzenlendi. Festivalde yapılacak çalışmanın gözden geçirildiği proğramda Folklor ekibi tarafından Reyhani ve Rabbab gösterisinin yapılsığı etkinlikte festivalde 15 bin kişiye ikram edilecek olan Mercimek Çorbası, mercimek köftesi, şehriyeli bulgur, etli bulgur, salçalı bulgur, buğday çorbası (mehir) ve kısır yemekleri gibi yemek çeşitleri tanıtıldı.

 

Programa katılan Kızıltepe Kaymakamı/Belediye Başkanı Mehmet Yüzer, proje ile ilgili verdiği bilgide şunları söyledi,  "Ortahisar Belediyesi burada çok güzel bir hamsi şöleni tertip etmiş. Bizde iadeyi ziyarette bulunmak için Bizim ovamızda yetişen meşhur bulgurumuz var, bizde Trabzon’da bulgur festivali düzenlemek istedik. Orada Kızıltepe'de bulgurdan ve mercimekten yapılan pilavların, kısırın, çorbanın hemen her yemeğin orada sunulacağı bir organizasyon olacak.  Tabi ki sadece yemek kültürünü tanıtmak istemiyoruz. İlçemizin aynı zamanda müziğini ve folklorunu da Trabzonlu vatandaşlarımızın görmesini istiyoruz. Zaten Kızıltepe ile Ortahisar belediyelerimiz arasında bir kardeşlik hukuku var. 26 Ekim Cuma günü saat 17'de Trabzon Ortahisar'da güzel bir organizasyon olacak diye düşünüyoruz.  Asçımız hikmet usta bize 15 bin kişiye yetecek yemek yapacağını söyledi. Aşçımız Kızıltepe'nin tecrübeli bir aşçısı. Trabzonluları Kızıltepe'nin lezzetli ve besleyici bulgurunu, Mercimek çorbasını tatmaya davet ediyoruz.” dedi.

Etkinliğe katılan ve festivale öncülük yapan Mardin-Kızıltepe Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Aydın ise yaptığı açıklamada kardeşlik projesinin mimarının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğunu ve katkılarından dolayı Soylu’ya teşekkür eden Aydın şunları söyledi, “ Trabzon’da yapılacak Bulgur festivali Ortahisar Belediyesi, Kızıltepe Kaymakamlı, Kızıltepe Belediyesi ve derneğimizin de katkılarıyla ve Artukbey ile Bedosan Bulgur sponsor olarak bu organizasyonu destekliyor. Ayrıca Mardin Gönüllüler Derneği de bu projeyi destekliyor. Öğretmen evimizde Trabzon'da yapacağımız festivalin bir provasını kaymakamımıza sunduk.  Reyhani grubumuz da oyna. 26 Ekim'de saat 17.00 bütün Trabzonluları bekliyoruz. Orada Trabzonlu yerel bir sanatçı olacak bizim de Reyhani ekibimiz olacak. Çok güzel bir etkinlik ve kaynaşma olacak inşallah." Açıklamalarına yer veren Aydın, iki şehir arasında kurulan kardeşlik köprüsüne ilk günden her türlü destek veren ve katkı sunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e ayrıca teşekkür eriğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 15:04

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER