TMO Kızıltepe’de Lisanslı Depoculuğun Faydalarını Anlattı.

Toprak Mahsulleri Ofisi TMO. Genel Müdürlüğü Tarafından Kızıltepe’de Verilen Bir Sempozyumda Lisanslı Depoculuğun Faydalarını Anlattı.

TMO  Kızıltepe’de Lisanslı Depoculuğun Faydalarını Anlattı.

Kızıltepe hububat ticaret merkezi müzayede salonunda gerçekleşen sempozyuma TMO. Genel müdürlüğü lisanslı silo şube müdürü Gökhan Gürbüz, piyasa takip ve değerlendirme şube müdürü Güler Ünlü, Hububat alım ve muhafaza şube müdürü Serkan Bay, TMO. Diyarbakır şube müdürü Ali Cihantimur, müdür yardımcısı Engin Günçiçeği, Mardin şube müdürü Hıdır Uyaroğlu çok sayıda TMO. yetkilileri Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe Ticaret Borsası başkanı Mehmet Şahin, Bulgurcular Dernek başkanı Faysal Sun, Ziraat bankası ve Deniz bank yöneticileri, üreticiler ve çok sayıda tarım bileşenlerinin katıldığı sempozyumun açılış ve selamlama konuşmasını ev sahibi sıfatıyla Kızıltepe zahireciler Derneği Başkanı Mehmet şerif Öter yaptı;  konuşmasında bölgede yaşanan kuraklığa dikkat çeken Öter “Kızıltepe ovasının yaklaşık % 20 susuz, kuru alandaki hububatın tamamına yakını kuruduğunu kalan % 80 sulu alandaki hububatın Nisan ayında hayatı derecede suya ihtiyaç duyduğunu, tarımda kullanılan elektriğin hiçbir şekilde kesilmemesi gerektiğini aksi halde bölge tarımının kuraklık sebebiyle telef olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını Allah esirgesin böyle bir durumda bölge ekonomisi için büyük bir darbe ve yıkım olacağını söyledi.

Daha sonra söz alan Kızıltepe Ticaret borsası başkanı Mehmet Şahin. Bölgede tarım demek Sanayi, istihdam ve İhracat demektir. Bölge ekonomisinin yükü Çiftçilerimizin omuzlarındadır. Destekleme oranlarının artırılması ve düşürülen Mısır desteğinin tekrardan yükseltilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

TMO. Genel müdürlüğü Lisanslı silo şube müdürü Gökhan Gürbüz yaptığı açıklamada. “ Lisanslı silonun üreticilere bir çok faydaları olduğunu her şeyden önce fiyatların düşük olduğu hasat dönemlerinde mahsullerini sağlıklı ve güvenli ortamda depolama imkânı bulacaklarını, nakliye desteği olarak 25 TL. Yardım alacaklarını ve % 2 zirai ürün stopajını ödemeyecekleri gibi, Üreticiler ürün senetlerini teminat olarak gösterip, bankadan faizsiz kredi kullanabilecekler.  Ayrıca ürünlerini Lisanslı

siloların bulunduğu yerlerde elektronik senet üzerinden satabileceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 09:07

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER