banner113

Taraflar İsterlerse, Çözüme Çok Yakınız

Basına ve kamuoyuna Not: (Bu açıklama metnini TBMM. Temsil edilen dört partinin genel merkezine fax. Çektik.) Kürt sorunu ve bu sorun sonucu ortaya çıkan istikrarsızlık malumunuzdur. Ancak bugün gerçekten çözüme yaklaştıysak, iki taraftan olumlu düşünen, ve sağduyulu davranıp, sorunun çözümü noktasında aktif rol alan siyasetçilerimizin katkısı yadsınamaz.

Taraflar İsterlerse, Çözüme Çok Yakınız

Yıllardan beri içimizin kanayan yarası olan Kürt sorunu hakkında Sayın Leyla Zana’nın Başbakan Recep Tayip Erdoğan için, “Ben onun bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim.” açıklama yapması önemli bir adımdır.

 Başbakan yardımcısı Sayın Beşir Atalay’ın “Amerika Birleşik Devletleri de sürecin içindedir.” açıklaması ,Başbakan Yardımcı Sayın Bülent Arınç’ın “Kürt’lerin ne kadar hakları varsa kimlik, kültürel, siyasi ve insani hepsini vermeye hazırız.” açıklaması, CHP. Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu “ Kürt sorunu çözümü için inisiyatif alması .”gerekirse liderliğimi feda etmeye hazırım.” Gibi açıklamalar  sürecin olumlu yönde geliştiğine dair önemli adımlardır.

 

Sayın Başbakanın G–20 Zirvesinde ABD Başkanı Sayın Obama ile görüşmelerinde Kürt sorununun gündeme alınacağı söylentilerinin meydana geldiği  bir dönemde; Dağlıca karakoluna yapılan saldırı sonucu 8 askerin ve 26 PKK elemanlarının  hayatlarını kayıp ettiği açıklaması olumlu ve umutlu gelişen süreç yerini, bir anda üzüntü ve hüzne bıraktı.

Siyasilerimiz tarafından olaydan hemen sonra yapılan açıklamalar genellikle sağduyulu, olumlu yönde olmuştur. BDP Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş, 19/Haziran/2012 tarihinde, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada,” PKK her türlü silahlı faaliyetlerine son versin.” çağrısında bulundu. 

PKK ‘da bu çağrıya kulak vermeli ve  uymalıdır. Aynı zamanda güvenlik güçleri operasyonları da durmalıdır.

 

 BDP siyasi alanda mecliste bölge halkını önemli ölçüde temsil eden partidir. BDP. Genel Başkanın çağrısı önemsenmeli, ciddiye alınmalıdır.

 

Kızıltepe STK. Platformu olarak çağrıda bulunuyoruz.

 

 Bu ülkede faaliyet gösteren duyarlı tüm Sivil Toplum Örgütleri ,Kürt sorunu kardeşlik meselesi olarak görüp, çözüme katkı noktasında aktif rol almalıdır. 30 yıldır devam eden bu sorun yüzünden on binlerce insanımzı kaybettik. Yüksek değerlerdeki maddi, manevi ortak milli varlıklarımızı tükettik.

Çözüm için Türk, Kürt halkı olarak sesimizi yükseltmeliyiz. Olumlu süreci tıkayan, sabote eden, çözümün önüne çıkarları için siyasi manevralarla gizlice, sinsice engel koyan, kim olursa olsun, arkasında hangi güç olursa olsun teşhir edilmeli.Korkmadan, demokratik cesaretle tepkimizi ortaya koymalıyız.

 

Kızıltepe STK Platformu olarak inadına barış diyoruz.

 

STK. Platformu olarak yetkililere,siyasilere,sorumlulara  sesleniyoruz,Haykırıyoruz Türk ve Kürt analarımızın Ağıtlarını ,feryatlarını göz yaşlarını görmeye  tahammülümüz dayanma gücümüz kalmadı.  

 

ALLAH RIZASI İÇİN BU KARDEŞ KANI DURDURUN.

 

                          

                                                                        M. Şerif ÖTER

                                           KIZILTEPE STK PLATFORMU DÖNEM  SÖZCÜSÜ.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2012, 21:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER