Suriyeli dilenci kaldırımda uyuya kaldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde gece geç saatlere kadar dilencilik yapan Suriyeli mülteci kaldırımda uyuya kaldı.

Suriyeli dilenci kaldırımda uyuya kaldı
Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı eşi ve 8 çocuğuyla beraber Halep kentinden kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine yerleşen Suriyeli mülteci Favaz Ahmet (50), ilçe merkezinde bulunan Urfa caddesindeki kaldırımda dilencilik yapıyor.
Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar kaldırımda dilencilik yapan Suriyeli Favaz Ahmet, gece geç saatlerde çarşı boşalınca buğday pazarı civarında ikamet ettiği çadırına gidiyor.
Saat 00.00 sıralarında dilendiği kaldırımda uykuya dalan Suriyeli mülteci İLKHA’nın objektifine yakalandı.
Yaklaşık 10 ay önce eşi ve 12-30 yaş arası 8 çocuğuyla Kızıltepe ilçesindeki buğday pazarı civarında çadıra yerleştiğini söyleyen Suriyeli Favaz Ahmet, çocuklarının iş yapamadığını kendisinin ise sabah erken saatlerden gece geç saate kadar kaldırımda dilencilik yaptığını söyledi.
İlçe halkı ise bu duruma tepki göstererek, “Birçok dilenci duygu sömürüsü yapıyor biz de artık kime yardım yapacağımızı bilemiyoruz. Gittiğimiz her yerde cami kapıları, kaldırımlar, trafik ışıkları dilencilerle kaynıyor. Belki birileri gerçekten de muhtaç ama artık biz de kestiremiyoruz. Yetkililerin bir an önce bu duruma müdahale edip gerekeni yapmalarını talep ediyoruz. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 15:18

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER