banner113

Sultan Nine Okumanın Yaşı Yok Dedi

Çocukluğunda okuyamayan, evlendikten sonra eşini kaybedince çocuklarını okutup büyüten Sultan Nine ailevi görevini tamamlayıp emekli olduktan sonra ilk işi okuma yazma kurslarına gitmek oldu.

Sultan Nine Okumanın Yaşı Yok Dedi


Kızıltepeli Sultan Ninenin okuma azmi gençlere örnek olacak bir hayat hikâyesi ile dolu. 70 yaşına gelen öğrenme heveslisi Nineye 2. Kademe okuma-yazma kurs bitirme belgesi hasta yatağında Kızıltepe kaymakamı tarafından verildi.

Kızıltepe de okuma yazma kursuna giden 70 yaşındaki Sultan Gümüş’ün kurs bitirme sertifikasını ameliyat olduğu için alamadığını duyan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş sultan nineyi evinde ziyaret ederek kendisine sertifikasını verdi.

Kızıltepe ÇATOM da açılan okuma yazma kurslarına kaydını yaptıran ve 1.kademe okuma yazma kursunu tamamlayan Sultan Gümüş 2.kademe okuma yazma kursuna yazılarak bu kursuda başarıyla tamamladıktan sonra safra kesesi ameliyatı olması nedeniyle sertifika törenine katılamayınca ilçe kaymakamı Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş kendisini evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunarak sertifikası ile beraber çiçek, çikolata ve altın vererek kendisini ödüllendirdi. Kaymakam Ermiş ayrıca Sultan Nineye okuması için bir de kitap hediye etti.

ÇATOM sorumlusu Leyla Onur Yanar ve kurs öğretmenleri ile beraber Sultan Ninenin ziyaretine giden Kaymakam Ermiş, “ Çocukluk dönemindeki şartlar ve kız çocuklarının okutulmaması sonucu okula gidemeyen ancak okuma azmini yetinmeyip bu yaşında gençlere örnek bir davranış sergileyen sultan teyzemizi hem tebrik hem de geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Kendisini bu okuma hevesinden dolayı tebrik ediyorum. Rahatsızlığından dolayı okula sertifikasını almaya gelemeyeceğini öğrenince 2. Kademe okuma yazma sertifikasını biz kendi elimizle teslim etmek istedik. Ellerini öpüp hayr duasını aldık. Allah kendisine sağlıklı uzun ömürler versin. İyileştiğinde Açık öğretime kaydını yapması için teşvik edeceğiz.” İfadelerinde bulundu.

ÇATOM sorumlusu Leyla Onur Yanar ise “ Açtığımız kurslara Sultan teyzemiz geldi kaydını yaptırdı çok hevesli ve öğrenme azmi olduğundan 1 kademeyi başarı ile tamamlayıp ikinci kademeye devam etti. Bu yaşında bu kadar istekli öğrencilerimizin olması diğer kursiyerlerimize de örnek olmakta. Rahatsızlığından dolayı sertifikasını almaya gelmeyince biz kendisini ziyaret ettik. İyileştiğinde diğer kurslarımıza kendisini bekliyoruz.” Dedi.

 

Eşini kaybettiğinde 28 Yaşında olan ve en büyüğü 4 yaşında, dört çocuğu ile dul kalarak çocuklarına hem annelik hem babalık yapan Sultan Gümüş fabrika ve atölyelerde değişik işyerlerinde aşçılık yaparak çocuklarını büyüttüğünü biri erkek 3 kızını lise okutarak kendisi gibi okumamış kalmalarına izin vermediğini belirterek, “bizim zamanımızda fazla kimse çocuğunu okula göndermiyordu hele kız çocuklarını, evlendikten sonra genç yaşta eşim vefat edince çocuklara bakmak yükümlülüğü altına girdim tek başıma en büyüğü 4 yaşında olan 4 çocuğuma bakarak okuttum. Emekli olduktan sonra içimdeki okuma hevesini dindirmek için ÇATOM’a giderek kaydımı yaptım birinci kademeyi tamamlayıp ikinci kademeyi de başarı ile tamamladım. Okuma yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum sanki yeniden doğmuş gibiyim.” Diyen Sultan Nine geçen hafta safra kesesi ameliyatı olduğu için okula gidip belgesini alamadığını belirterek, “ Sağ olsunlar kaymakamımız, ÇATOM müdiremiz ve öğretmenlerimiz beni ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretime gelip sertifikamı ayağıma getirdiler onlara çok teşekkür ederim ben çok mutlu ettiler.” Şeklinde duygularını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 20:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER