banner113

STK.Platformu Başkanı Öter : Yinemi Jitem

STK.Platformu Başkanı Öter Gazeteci Kaçırma teşebbüsüne tepki gösterdi.

 STK.Platformu Başkanı Öter :  Yinemi Jitem

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter Şırnak’ın Cizre İlçesinde eski jitem elemanları tarafından bir basın mensubunu kaçırma girişimine yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

 Öter “konuyla ilgili şunları söyledi. Bu gün Basın ajanslarında geçen bir haberde Şırnak’ın Cizre İlçesinde görev yapan bir gazeteci  iki kişi tarafından kaçırma teşebbüsünde bulunulmuş.Çevrede bulunan Vatandaşların müdahalesiyle kaçırma teşebbüsü başarıya ulaşmamış.Saldırıya maruz kalan gazeteci darp edilmiş,İddiaya göre Saldırganlar Rahmetli Musa Arter’in Katil zanlısının oğlu ve yakınlarıymış.

 Karanlık bir döneme  kanlı imza atan ve binlerce insanın faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olan Jitem Kırıntıların tekrar hortlanması  gündüz vakti basın mensubunu kaçırma teşebbüsü sıradan bir olay olarak görülmemesi gerek. Güvenlik Güçleri konuyu derinlemesine araştırıp,olayın perde arkasını ortaya çıkarmalıdır.  Basın Halkın  gözü ve kulağıdır,Haber alma özgürlüğüne yapılan bu saldırıyı şiddetle  kınıyoruz. ”dedi

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 21:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER