banner113

STK Platformu:Kaymakamlığa Yapılan Saldırıyı kınıyoruz

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu yönetimi elektrik kesintisi protesto eylemleri ile ilgili bir açıklama yaptı.

STK Platformu:Kaymakamlığa Yapılan Saldırıyı kınıyoruz

 Elektrik konusunda kaymakamın her türlü çabayı gösterdiğini ancak kaymakamlık binasına ve makam aracına yapılan saldırının üzücü olduğunu söyledi.

 

Platform Başkanı Mehmet Şerif Öter açıklamasına şöyle devam etti.“ Uzun süredir tarımsal alanda kullanılan elektrik sorunuyla ilgili yapılan girişimler sonuçsuz kaldı.

 

Elektrik Dağıtım Şirketi DEDAŞ’ın sulamalarda kullanılan elektriği üç gün kesinti yapması üzerine çiftçiler seslerini duyurmak ve tepkilerini ortaya koymak amacıyla oto yolları trafiğe kapattı. STK Platformu olarak elektrik sorunun çözümü konusunda her zaman çiftçimizle beraber olduk bu sorunla yakından ilgilendik. İlk demokratik eylemin 10 Ağustos 2011 yılında STK Platformu olarak gerçekleştirdik ve bu konuda her zaman çiftçilerimizin yanında olduk.

 

Bundan sonrada sorunun çözüme kavuşması için maddi ve manevi olarak çiftçilerimizin yanında olacağız. Ama hak ararken başka insanların haklarını ihlal etmek, çevreye zarar vermek doğru değildir. Sorunun çözümü noktasında bu güne kadar İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe halkın yanında olmuş ve her türlü desteği vermiştir. Belki de Türkiye’de ilk kez bir Kaymakam halkın demokratik eylemine katılarak destek vermiş. Ama ne yazık ki yaşanan son olayda Kaymakamlık binası ve aracı hedef alınarak tahrip edilmeye çalışılmıştır. Emektar duyarlı çiftçilerimizin halkıyla her konuda dayanışma içinde olan İlçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in makamına ve aracına saldırıda bulunacaklarını asla düşünmüyor ve inanmıyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 14:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER