banner113

STK Platformu Ölümlü Kazalara Sert Tepki Gösterdi.

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu son bir hafta içinde meydana dört ölümlü kaza üzerine bir pastanenin salonunda olağan üstü toplandı.

STK Platformu Ölümlü Kazalara Sert Tepki Gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter;

“Son bir haftada Kızıltepe yerleşim alanı sınırları dâhilinde farklı noktalarda meydana gelen trafik kazalarında 4 vatandaşımız ezilerek hayatlarını kaybettiler. Yaşanan bu kazaların iki sorumlusu vardır. Yolları, kavşakları, alt ve üst geçitleri yıllardır bitiremeyen Karayolları ve kurallara uymayan sorumsuz sürücülerdir. Kazalarda hayatlarını kaybeden dört vatandaşımızdan 3’ü yaya olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışırken şehir içinde olması gereken hız sınırlarının çok üzerinde süratle gelen araçların altında ezilerek hayatlarını yitirdiler. Ölen bu insanlar 30 ile 40 yaşları arasındaydılar, arkalarında gözü yaşlı analar, babalar onlarca boynu bükük yetim çocuklar kaldı.”  Dedi.

 

Öter “ “Trafik terörü Avrupa’da büyük suç bizim ülkemizde  ise kader olarak geçiştiriliyor. Bu kader yoksa ülkemiz için mi yaratılmış. Karayolları görevini yerine getirmiyor, yollarımız adeta mayın tarlasına dönmüştür. Sorumsuz sürücülerde cezaların yetersiz olmasından ötürü dikkatsiz ve aşırı sürat kullanıyorlar. Nasıl olsa trafik kazalarında ölen insanların hayatı ucuzdur birkaç aylık ceza evi misafirliğiyle bedel tamam.

Yeter artık insanlarımız tavuk gibi tekerleklerin arasında eziliyor. Bir kez daha yetkililere sesleniyoruz Muhabbetvari bir çalışmayla yıllardır devam eden yol çalışmaları biran önce tamamlansın, üst geçitler yaya yolları güvenli hale getirilsin. En kısa zamanda İlçe kaymakamımızı ziyaret edeceğiz ve şu teklifte bulunacağız. Şehir sınırları dâhilindeki oto yollara Bin metre aralıklarla Mobese kamaralarıyla radar kontrolü yapılsın. Hız sınırını aşan sorumsuz sürücülere azcık katmerli para cezaları yazılsın O zaman göreceksiniz maceracı kaptanlarımız nasılda kurallara uyup yavaş gidecekler. Çünkü sorumsuz ve duyarsız insanları iki şey caydırır işledikleri suçun bedelini ya para ile ya da ağır ceza korkusu ancak yola getirir.” Şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 11:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER