Simit Satarak Ailesini Geçindiriyor

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine yerleşen Ala Salih, 5 yıldır simit satarak hayata tutunmaya çalışıyor.

Simit Satarak Ailesini Geçindiriyor

Ülkesindeki iç savaştan dolayı 5 yıl önce Haseki şehrinden ailesiyle birlikte kaçıp Kızıltepe (Qoser) ilçe merkezine yerleşen Suriyeli Ala Salih (25) 5 yıldır ailesini geçindirmek için simit satıyor.

Sabahın erken saatlerinde tepsisine dizdiği simitleri çarşı merkezi ve ilçe otogarında satmaya çalışan Suriyeli Salih, tek gayesinin geçimini sağlayıp kimseye muhtaç kalmamak olduğunu söyledi.

Sonradan annesi ile kardeşleri Almanya’ya göç eden Salih, Kızıltepe’de kalmayı tercih etti. Yeni evlendiğini söyleyen Suriyeli Salih, sattığı simitlerden günde 20 TL kazanıyor. Aylık ev kirası için ise 250 TL ödüyor.

Kendi memleketlisi olan Suriyeli bir kızla yeni evlendiğini söyleyen Ala Salih, “5 yıl önce Suriye’nin Haseki şehrinden Kızıltepe’ye geldim o günden beri ailemi geçindirmek için simit satıyorum. Annem ve kardeşlerim Almanya’ya gitti, benle eşim burada kaldık gitmedik. Burada yeni evlendim. Eşim de Suriyelidir. Simitleri 40 kuruşa alıyorum 75 kuruşa satıyorum. Günde ortalama 50 simit satıyorum. 20 TL kazanıyorum ve 250 TL ev kirası ödüyorum. Geri kalanıyla geçinmeye çalışıyoruz.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2016, 11:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER