banner113

Şeran’dan Muhtarlara ve Vatandaşlara Çağrı

Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran, ‘ÖNEMLİ DUYURU’ başlığı ile ilçeye bağlı 180 muhtarlığa çağrıda bulunarak,Coronavirüs tedbirleri kapsamında Muhtarların, Vatandaşın Evde Kalmasının sağlanması için çaba sarf etmelerini isteyerek, "Evde Kal Kızıltepe “ çağrısında bulundu.

Şeran’dan Muhtarlara ve Vatandaşlara Çağrı

Muhtarlar Derneği Başkanı Şeran Muhtarlara gönderdiği ve en az 3 hafta uygulanmasını istediği tedbirler ile ilgili çağrı yazısında Hükümetin ve Valilik ile Kaymakamlık tarafından açıklanan kurarlara uyulması ve hayata geçirilmesi için çaba sarf etmelerini istediği çağrı şöyle;

 

Değerli Muhtarlarımız !

İlçemizde (Merkezde ve Köylerde), hepimizi tehdit eden Corona Virüsü ile mücadelede özellikle biz muhtarlara önemli görevler düştüğü hepimizin malumudur.

Kızıltepe Kaymakamımız Sayın Hüseyin Çam'ın başkanlığında yapılan Kızıltepe Vefa Sosyal Destek Grubu toplantısında: "Herkes Kendi Olağanüstü Sürecini İlan Etmelidir." kararı tavsiye edilmiştir.

Bizler, Kızıltepe ilçemizde görev yapan 16 Merkez ve 164 Köy Muhtarı olarak: Kızıltepenin tüm Mahallelerinde, Köy ve Mezralarında: "EVİNDE KAL KIZILTEPE" diyerek, kendi Olağanüstü Halimizi İlan ediyoruz.

 

Aldığımız bu karar gereğince; 30 Mart 2020 Pazartesi gününden (yarından) itibaren 3 hafta boyunca:

1. Mahalle ve Köylerdeki herkesi bu karar hususunda bilgilendirelim,

2. Evden dışarı çıkmayalım,

3. Dışarı çıkanları Uyaralım,

4. Taziyelere gitmeyelim,

5. Ziyaretlere gitmeyelim,

6. Kalabalık ortamlar oluşturmayalım,

7. Sosyal Mesafeyi (1,5 m) koruyalım,

8. Özellikle İlçemiz merkezinde Çarşıda, Sokakta ve Cumhuriyet Meydanında gördüğümüz herkesi -biz Merkez Muhtarları olarak- ikna ederek eve dönmelerini sağlayalım.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2020, 18:48

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER