banner113

Ş.Elî Temel Kültür Sanat Merkezi kurs kayıtları devam ediyor

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Ş.Elî Temel Kültür Sanat Merkezi, 2013-2014 yılı kurs kayıtları devam ediyor.

Ş.Elî Temel Kültür Sanat Merkezi kurs kayıtları devam ediyor

Kızıltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Ş. Elî Temel Kültür Sanat Merkezi bu yıl ücretsiz verdiği kurslarıyla yeni alanlar açarak hizmet vermeye devam ediyor.

Her yaştan başvurunun kabul edildiği Şehid Elî Temel Kültür Sanat Merkezine yoğun ilgi gösterildi. Yoğun ilgi dolayısıyla, Bağlama, gitar, tiyatro, resim,keman,erbane,çocuk korusu,tiyatro ve halk oyunları kurs kayıtları devam ediyor. Şehid Elî Temel Kültür Sanat Merkezinde tüm kurların startını verreceklerini açıklıyan,Belediye Başkan yardımcısı Leyla Salman,Kültür merkezinde, Kızıltepe'de yaşayan vatandaşların kendi dillerine ve kültürüne göre eğitim verdiklerini kaydeden Salman, "Kültür merkezi, burada önemli bir yere sahiptir. Gençler burada istedikleri olanaklara sahiptir. Kendilerini daha iyi ifade edebiliyorlar. Kendini kendi dilinde ifade etme anlamında burası bir fırsattır. Kapımız herkese açıktır. Kurslarımızla birçok yöre insanını ve kültürünü temsil ediyoruz. Kürt halkı bu günü kadar her alanda başlattığı var olma ve kendisine dayatılan inkâr politikalarına karşı büyük bir mücadele vermekte. Bu mücadele kendi kurumlarını yaratarak kendi kültürünü yaşatmada bu kurumlarımız büyük görevler yapmakta. Bu anlamda bu gün bizim izin önemli bir gündür. Eğitmenlerimize ve kursiyer öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2013, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER